Voštarnica i Vrsi do prvih pobjeda

Vrijeme čitanja: 2 min

Kompletirano je prvo kolo premijernog izdanja LIKAR-a. Drugi dan ponudio je dvije iznimno zanimljive, borbene i neizvjesne utakmice. Prvi su na parket legendarnih Jazina izišli igrači Total (Ball)inga i Voštarnice. U završnici “na jednu loptu” slavili su dečki s Voštarnice, koji su imali i bučnu podršku s tribina, a konačnih 47:44 najbolje oslikava koliko je dramatike ponudio ovaj dvoboj.

Pobjednike su predvodili Dominik Dujmov s 18 poena i Fabijan Dolfić sa 16, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Ante Bronić 9 poena i 5 asista te Marino Govorčin s 8 poena.

Vrlo zanimljiva bila je i druga utakmica dana između Preka i Vrsi. U konačnici, Vršani su slavili rezultatom 62:56 i to najviše zahvaljujući sjajnom “double-double” dvojcu Ivan Kaštropil – Domagoj Vidaković. Prvi je postigao 17 poena uz čak 22 skoka i četiri asistencije, dok je drugi ubacio 23 poena, uz 12 skokova i tri asistencije. S druge strane, “boduli” su imali trojicu dvocifrenih, Josipa Marcelića (17 p, 7 sk, 6 as), Martina Šošu (16 p) i Jeru Mašinu (11 p), ali ipak nisu uspjeli nadoknaditi izostanak svoje prve violine Šime Olivarija.

Nakon prvog kola redoslijed na vrhu diktira koš razlika, a on je među momčadima s jednom pobjedom sljedeći: Puntamika (+44), Vrsi (+6), Eurostep.hr (+3), Voštarnica (+3). Slijede Vladuli, Total (Ball)ing, Preko i Jadera, dok su Vodovod Ballersi ovo kolo bili slobodni.