18 kol 2022
Šime Kraljević nakon poraza Sonik-Puntamike kod Škrljeva:”Nedostajalo je hrabrosti!”
Košarka

Šime Kraljević nakon poraza Sonik-Puntamike kod Škrljeva:”Nedostajalo je hrabrosti!”

Košarkaši Sonik-Puntamike u jučerašnjem su dvoboju 18. kola HT Premijer lige upisali poraz na gostovanju kod Škrljeva. Sve nade Puntamičana u pozitivan rezultat  u Mavrincima otklonio je Nik Slavica koji je odigrao maestralnu utakmicu ubacivši 32 koša uz deset skokova.

Nije Sonik odigrao lošu utakmicu, dapače, ali jednostavno nije imao odgovor na igru nekad velikog talenta hrvatske košarke koji je pokazao kako će biti veliko pojačanje za riječku momčad koja se bori za ostanak u ligi.

„Nedostajalo je hrabrosti i malo više volje, želje i htijenja kod pojedinih igrača. Imali smo problema u kontroli obrambenog skoka gdje je Škrljevo imalo čak 19 napadačkih skokova. Imali smo u prvoj četvrtini prednost od osam razlike koju nismo kapitalizirali i prelomili utakmicu. Pred kraj duge četvrtine smo upali u crnu rupu gdje je domaćin serijom od 6:0 preokrenuo rezultat i više se nismo vratili. Nedostajalo je malo sreće za dobiti ovu utakmicu, a moram napomenuti kako smo igrali bez Tea Petanija i Edyja Jurjevića, a nama je svaki igrač u ionako uskoj rotaciji jako bitan“, rekao je nakon utakmice trener Sonik-Puntamike, Šime Kraljević.

Bila je ovo četvrta prvenstvena pobjeda Škrljeva s kojom su ostali na desetom mjestu ljestvice sa 22 boda, dok se Puntamičani sa dva boda više nalaze na devetoj poziciji. Dodajmo kako je u redovima Sonik-Puntamike već četvrtu utakmicu zaredom bio najefikasniji Šime Špralja sa 17 koševa, dok je 13 dodao Petar Marić.

U idućem kolu Puntamičanima u goste stiže zagrebačka Cibona.