Odbojkaši Zadra poraženi od Splita, odbojkašice izgubile kod Nove Gradiške

Vrijeme čitanja: < 1 min

Odbojkaši Zadra nisu uspjeli doći do slavlja nad favoriziranim Splitom u dvoboju 14. kola Super lige igranom na Višnjiku. O pobjedniku je odlučivao peti set koji su gosti na kraju pobijedili za ukupnih 3:2 u setovima.

Iako je malo tko očekivao kako će večerašnja utakmica otići u peti set, za to su se pobrinuli hrabri Zadrani koji su nakon izgubljenog prvog seta u naredna dva pokazali sjajnu igru i oba priveli kraju u svoju korist.

Za otići do kraja Zadranima je u zadnja dva seta nedostajalo koncentracije. Greške su se počele redati kao na traci, a iskusna ekipa Splita samo je uzela ponuđeno.

Izdvojit ćemo i kako je u redovima Splita na Višnjiku bio i proslavljeni hrvatski reprezentativac i jedan od bivših najboljih igrača svijeta Igor Omrčen, no on ni u jednom trenu nije ulazio u igru.

I dok su odbojkaši bili na pragu iznenađenja protiv Splita, odbojkašice Zadra doživjele su iznenađenje, nažalost negativno, u Novoj Gradišci. U dvoboju 17. kola Prve lige domaće su slavile s 3:0 u setovima.

Ekipa s Višnjika otpor je pružila tek u drugom setu u kojem su poražene s razlikom, dok su prvi i treći set igračice Nove Gradiške uzele bez pretjerane muke.

Bio je to, ipak, bezbolan poraz za igračice trenera Roberta Kresoje s obzirom da se ove dvije ekipe na kraju osnovnog dijela neće naći u istoj skupini. Zadranke će u borbu za naslov prvakinja, a Nova Gradiška u borbu za ostanak.

Do tog trenutka ostalo je za odigrati još tek jedno kolo u kojem će Zadranke kod kuće igrati protiv Dubrovnika.