Vaterpolisti Zadra gostuju kod Primorja na Kantridi. Marin Jovančević: “Bit će to jedna jako zanimljiva utakmica!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon gotovo dva i pol mjeseca vaterpolisti Zadra ponovno će uskočiti u bazen kako bi odigrali jednu službenu natjecateljsku utakmicu. U onoj posljednjoj prije prvenstvene stanke Zadrani su na svom bazenu pobijedili crnogorski Cattaro upisavši tako svoju treću pobjedu u A-2 regionalnoj ligi što im je uz sedam poraza bilo dovoljno za tek deveto mjesto na ljestvici u konkurenciji 12 momčadi.

Rezultat je to koji sigurno ne zadovoljava apetite društva s Višnjika koji su ove sezone očekivali iskorak u svakom smislu. No kako do kraja prvenstva ima još dosta toga za odigrati nema potrebe već u ovom trenutku davati nekakav generalni zaključak na sezonu.

11. kolo Zadrane odvodi u Rijeku gdje će protiv tamošnjeg Primorja prikazati sve ono na čemu su u pauzi radili. Pripreme su bile prilično duge, vremena za uigravanje bilo je i napretek, a načinom na koji su one odrađene zadovoljan je najbolji ovosezonski strijelac Zadra, Marin Jovančević.

„Pripremni dio je prošao dosta dobro. Zaobišle su nas sve bolesti i ozljede, a dio priprema smo odradili u Kragujevcu gdje smo uspjeli odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Sve u svemu, mislim da spremni dočekujemo utakmicu protiv Primorja.“

Protiv Primorja koje je ove sezone konačno posložilo kockice te se nakon nekoliko godina aktivno uključilo u borbu za vrh. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu ljestvice s omjerom od osam pobjeda i dva poraza sa tek četiri boda zaostatka za vodećima Radničkim i Solarisom.

„Jedni su od kandidata za ulazak u A-1 regionalnu ligu. Fizički su jedna od najmoćnijih ekipa u cijeloj ovoj ligi i znamo što nas tamo čeka. Iako u svojim redovima Primorje ima redom mlađe igrače oni su već nekoliko godina na okupu i prilično su sazrjeli igrački. Morat ćemo se dobro pomučiti za ostvariti neki pozitivan rezultat. Ali siguran sam kako će biti jedna jako zanimljiva utakmica u Rijeci“, zaključio je Jovančević.

Susret se igra na plivalištu Kantrida s početkom u 20 sati.