Odbojkaši Zadra na Višnjiku dočekuju Split, odbojkašice gošće Nove Gradiške

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaški klub Zadar i ovog će vikenda, točnije u subotu, biti u punom pogonu sa obje svoje seniorske selekcije. Muški dio će u dvoboju 14. kola Super lige na Višnjiku ugostiti Split, dok će žene u 17. kolu Prve lige u goste Novoj Gradišci.

Odbojkaši Zadra u svojoj će dvorani ugostiti trećeplasiranu momčad lige, no dvoboj i nema nekakvu natjecateljsku težinu s obzirom da je već sada, čak pet kola prije kraja poznato kako će ove dvije ekipe po završetku osnovnog dijela lige u razigravanju igrati u različitim skupinama. Split u onoj koja će se boriti za naslov prvaka, a Zadar u onoj za ostanak. Ipak, onaj sportski motiv u kojem se želi pobijediti protivnika i u ovom slučaju uzvratiti mu na porazu iz prvog dijela ne bi smio izostati.

„Igramo protiv momčadi koja već sedam kola ne zna za poraz. Riječ je o iskusnoj ekipi koja je u ovom ogledu apsolutni favorit. Mi u utakmicu ulazimo s namjerom da iznenadimo protivnika. Igrat ćemo rasterećeni jer rezultat nije imperativ pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno“, rekao je u najavi utakmice trener Zadra, Marin Masnić.

A nakon poraza od Dinama, drugog u posljednje tri utakmice, na pobjedničke će se staze u Novoj Gradišci pokušati vratiti odbojkašice Zadra. Iako je i ovdje situacija slična kao i kod odbojkaša, odnosno utakmica nema nekakav bodovni značaj, jer su Zadranke već sada dva kola prije kraja osnovnog djela lige osigurale plasman u gornji dom. Još je nepoznato s koje će pozicije krenuti u borbu za viši rang, no tu dilemu otklonit će susret idućeg kola protiv Dubrovnika.

„Ova utakmica protiv Nove Gradiške nama baš ništa ne znači. Za nas će to biti jedan dobar trening da ostanemo u fokusu za ono što nam slijedi. Ali uvijek je lijepo pobjeđivati i zato u ovoj utakmici nećemo kalkulirati. To nije ni lijepo ni sportski i u jednom trenu će ti se sigurno obiti o glavu. Stoga idemo u Novu Gradišku po pobjedu s kojom ćemo se napuniti samopouzdanjem pred važan ogled protiv Dubrovnika idućeg vikenda na Višnjiku”, kaže trener odbojkašica Zadra, Robert Kresoja.

Utakmice u Zadru i Novoj Gradišci počinju u 19 sati.