F6 Summer camp Zadar 2020 by Inter grassroots program

Vrijeme čitanja: 3 min

-Prije nekoliko dana imali smo čast popričati u Zadru sa Salvatoreom Fresijem, bivšim igračem Intera, Juventusa, Napolija, Frosinonea, Bologne i talijanske reprezentacije.

-Pozdrav Salvatore, odakle vi u Zadru?

Na poziv mog prijatelja Anastazia, iskoristio sam malo slobodnog vremena i došao u Zadar sa suprugom i iskreno iznenadio sam se ljepotom vašeg grada.Već neko vrijeme Anastazio i ja dogovaramo nogometnu suradnju i ovu posjetu smo iskoristili za brušenje detalja nogometnog kampa za ovo ljeto, a sigurno nećemo stati samo na kampu...

-Čime se bavite nakon završetka bogate nogometne karijere?

Prvih par godina nakon karijere sam se praktički odmarao i prilagođavao na život bez priprema, treninga, utakmica, razmišljajući što raditi a da ispuni moj karakter i moj život. Supruga i ja smo odlučili otvoriti privatnu školu nogometa i tako već godinama postoji F6 scuola calcio, škola nogometa Inter grassroots programa u kojoj trenutno imamo 210 selektivne djece. Imamo sreću da imamo idealne uvjete, privatna igrališta (4), teretanu i sve uvjete za vrhunski rad s djecom.

-Kako ste došli na ideju kampa baš u Zadru?

Pratim već nekoliko godina što Anastazio radi u Zadru i više puta sam mu čestitao na trudu i zavidnim uspjesima u organizaciji kampova s Interom i Milanom. Komunicirajući i razmjenjujući informacije odlučili smo se na zajednički kamp.

-Posjetili ste i igrališta ŠC Višnjik. Kako vam se sviđaju?

Višnjik je predivan, dobro organiziran, ima sve potrebno za organizaciju kampa i ostalih sportskih događaja.

-Znači ovo ljeto u Zadru, Inter grassroots program F6 kampa vodi bivši profesionalni igrač tj. vi?

Kamp organiziramo zajedno, sada je program Interove škole nogometa koji koristimo i u Italiji,“začinjeno“ iskustvom igranja u Seriji A. Nastojat ćemo djeci dočarati rad velike nogometne škole kao što je Interova. Na djeci je da se potrude što više a koliko znam, vi ste bazen talenata u Zadru, tako da ni malo ne sumnjam u vašu djecu.

-Igrali ste u velikim klubovima kao što su Inter, Juventus i Napoli… ipak ste sa Interom ostali najpovezaniji?

Da, za Inter sam odigrao 123 utakmice,osvojio sam i Kup Uefa 1998. godine, igrao sam također za veterane Intera. Inter je poseban klub zbog kojeg patiš stalno, ali kad ga zavoliš to traje vječno. Inter nije za svakoga!

-Možete li se sjetiti nekih od imena iz te generacije Intera?

Pagliuca, Bergomi, Zamorano, Galante, Djorkaeff, Colonnese, Aron Winter, Benoit Cauet, Moriero, Paulo Sousa, Alvaro Recoba, veliki vjerni kapetan Javier Zanetti i izvjesni Ronaldo de Lima,onaj pravi Ronaldo.

-Uh,velika imena! Koga bi posebno izdvojili?

Svako od tih velikana je imao svoje prednosti i mane ali ipak je Ronaldo broj 1. Imao je tehniku, brzinu, inteligenciju…Bio je kompletan napadač i ogromna opasnost za protivničke obrane.Neki ga smatraju i najvećim napadačem u povijesti nogometa!

-Istraživali smo malo i pronašli podatak da ste igrali i za talijansku reprezentaciju do 21 godine.

Da, odigrao sam ukupno 20 utakmica za reprezentaciju u generaciji u kojoj su bili Galante, Totti, Nesta, Cannavaro i Panucci…Ta naša generacija je 1996 osvojila prvenstvo Europe..prelijepe uspomene.

-Hvala Salvatore, zajednički pozivamo dečke i cure da Vam se pridruže na F6 summer campu Inter grassroots programa u Zadru, u mjesecu srpnju. Prateći i prijašnje kampove ne sumnjamo u pono zabave i puno nogometa te nezaboravnih trenutaka. Detalje potražite na Facebook stranici – Društvo sportske rekreacije Zadar sport ili se informirajte na – 098 410 284 / zadarsport.anastazio@gmail.com

-Za kraj se zahvaljujemo Salvatoreu na ugodnom razgovoru, do sljedećeg susreta u Zadru!