16 tra 2024
B. Longin, sportski direktor KK Zadar: “Sami smo krivi što nam se opet ponavlja lanjska sezona i borba za ostankom u ligi”
Košarka

B. Longin, sportski direktor KK Zadar: “Sami smo krivi što nam se opet ponavlja lanjska sezona i borba za ostankom u ligi”

Pet kola ostalo je do kraja regionalne ABA lige. Košarkaši Zadra nalaze se na posljednjem mjestu s istim omjerom od 4/13 kao i Mega Bemax. Borba za očuvanjem statusa regionalnog ligaša sve je neizvjesnija.

„Nažalost, svaka od ovih preostalih pet utakmica nam je kvalifikacijska, nadam se da ćemo biti zdravi i nekako se izvući. Situacija nije bezazlena, u svaki ogled moramo ići kako se kaže na nož i pokušat se spasiti i ovog puta” – ističe sportski direktor KK Zadar, Branimir Longin.

Ništa se nije promijenilo od prošle godine, opet borba za ostankom u ligi.

„Istina, ponavlja se opet isto, moram reći da smo sami za to krivi. Imali smo neke utakmice koje smo trebali dobiti, u nekima smo bili i nadigrani. Sada smo tu gdje jesmo i trebamo skupiti redove i pokušati se spasiti”.

Prebacujete li sebi neku krivnju.

„Naravno da da, igrači se kupuju uvijek u dogovoru s trenerom, napravili smo dosta promjena u odnos u na lani. Da se moglo bolje, moglo se, negdje smo bili ograničeni s budžetom, neki igrači nisu htjeli doći, mislim da smo napravili najbolje moguće u datom trenutku, ostalo je sve na igračima i treneru da se sada zajedničkim snagama pokušaju izboriti za ostanak. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti iako je stanje jako teško”.

Tri utakmice Zadar igra kod kuće(Mornar, FMP, Koper) te dvije na gostovanju kod Cedevite Olimpijae i Zvezde.

„Prava na pogrešku nemamo pogotovo kod kuće već od petka kada dočekujemo Mornara. Moramo slaviti u sva tri ogleda, a vjerujem da i na gostovanju u Ljubljani nismo bez šanse”.

Keller očigledan promašaj.

„Svi smo puno više očekivali od njega, po meni je on puno bolji igrač od ovog što pokazuje. Je li njemu jačina lige predstavlja problem, ne znam, odlično je prihvaćen od cijele momčadi a i trener mu daje i puno više minuta nego što optimalno zaslužuje kako bi od njega dobio nešto više. Nadam se da će pokazati puno više od ovoga što je do sada pokazao”.

Siriščević konstantno ozljeđen, mlađim igračima i u HT Premijer ligi minutaža je skromna.

Kod Siriščevića je ta ozljeda stopala jako nezgodna, on je pravi profesionalac, njemu je najteže, sada trenira s momčadi, potreban nam je takav igrač i vjerujem da će konačno i zaigrati onako kako od njega i očekujemo. Što se tiče mlađih igrača i meni je osobno žao što u nekim utakmicama nisu dobili koju minutu više. Svi u Zadru znamo kako je, nijedan poraz se kod nas ne prašta tako da i ti dečki nažalost dobiju manje minuta od očekivanog”.

Razmišlja li se i dalje o nastupu dogodine u nekom drugom europskom natjecanju.

„To je pitanje za upravu kluba. Kada sve ovo prošđe treba onda vidjeti. Sada se treba napraviti sve što možemo da ostanemo u ABA ligi”.

Je li stigao vrijeme za trofej, Krešin Kup igrat će se u Zadru.

Vjerujem da jest, sve ćemo učiniti da do titule i dođemo. Nama je Kup uvijek nešto posebno, sve utakmice ići ćemo na pobjedu, dečki će dati sve od sebe da uđu u finale a kasnije i dođu do naslova. Predugo je Zadar bez trofeja, želja jest da ga podignemo pred svojim navijačima, idemo ipak utakmicu po utakmicu” – na kraju će Longin.

Foto: Nenad Opačić /ŠC Višnjik