Š. Fantela uoči SP u Geelongu: “Sve ove regate su samo pripremne za fokus sezone a to je Olimpijada”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Zadarski jedriličari u klasi 49 er, braća Fantela Šime i Mihovil (Sv. Krševan) izvjesno vrijeme nalaze se u Australiji gdje se pripremaju za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Geelongu od 9. do 15. ovog mjeseca.

Zbog oporavka Mihovila Fantele od ozljede slezene dečki su imali dužu stanku. Sada su iznimno motivirani i spremni za nove izazove. Prije nastupa na svjetskoj smotri odradit će ovih dana prvenstvo Oceanije.

Kakva su očekivanja od Svjetskog prvenstva, koji rezultat bi ih zadovoljio Šime je rekao.

“Ne idemo s velikim očekivanjima, dat ćemo sve od sebe. Pauzirali smo dva mjeseca zbog Mihine ozljede te smo i propustili posljednje svjetsko prvenstvo. Zadnji mjesec smo trenirali kod kuće pod odličnim uvjetima, fokus same sezone je Olimpijada, tamo želimo doći u top formi. Sve ove regat do tada su samo za napredak, Japan je mjesto gdje želimo napraviti pravi rezultat”.

Prije Japana a poslije Geelonga Fantele se okreću europskoj sezoni, u trećem mjesecu prvi nastup imat će u Palmi, zatim ih očekuje i svjetski kup u Genovi, Europsko prvenstvo u svibnju na Lago di Gardi, pa odlaze odmah put Japana gdje će odraditi i one završne pripreme na stazi gdje će ovog ljeta biti održane Olimpijske igre.