1.SONIK ŽMNL: Dvojac na vrhu uvjerljiv, play off kandidati malo zakašljali

Vrijeme čitanja: 2 min


Varoš je u pobjedničkoj rukometnoj večeri gostovala u Biogradu, gostovala i prošla ga kao plitak potok. Gauni su se držali samo na početku no onda je pogonsko gorivo odvelo Varoš do osmice i nove pobjede.

Puntamika je uhvatila ritam i upisala drugu pobjedu zaredom. Nije štedio voditelj Stanova Tuma otrovne strelice prema svojoj ekipi kojima je zamjerao manjak borbe i želje. Upravo je to bio jezičac na vagi koji je Obitelji donio pobjedu i bijeg iz opasne zone.

Apsolutni derbi začelja između Primorca i Poljica je bio borben i napet. Početak je pripao Primorcu no manjak sreće i koncentracije ih je koštao vodstva. Poljica su kaznili greške i s vodstvom su stekli sigurnost koju su materijalizirali s uvjerljivom pobjedom. S ovim porazom Primorac je svoje šanse za opstankom sveli na minimum dok su Poljica opet u borbi.

Plovanija se nadala nekakvom ulovu kod Tina no brza dva gola su usmjerili vodu na mlin Tina. Tračak nade je došao sa Kokićevim golom i s par šansi koje je Jarmanović skinuo. Nakon trećeg gola u Plovaniji bi najrađe izbrisali i zaboravili no ništa od toga jer su im pjesnici napunili mrežu do vrha.

Kontrol biro je vrlo brzo i rutinirano poveo protiv Sambe. Svoju stečenu prednost su održavali lagano i rutinski te su upisali trobod dok Samba mora pronaći pobjednički plus.

Hrabre Vrsi su pomalo senzacionalno, ali zasluženo porazile Idassu Nadin. Rani gol Stefana Vulića se pokazao odlučujućim i pravo je čudo kako se mreže nisu tresle. Posebno valja istaknuti novo lice na golu Vrsi, odličnog vratara Peričića.

Kolo su zatvorili u susjedskom derbiju Ploča i Sveti Ante u kojem su obje momčadi imale svoje periode nadmoći. Sveci su na krilima Frane Lipotice držali prednost onda je i hvatali dok je Ploča sa širim igračkim kadrom ipak tražila pobjedu. Sve u svemu bod je zadovoljio sve, Sveci korak bliže play offu dok je Ploča bod dalje od opasne zone.

Tekst: K. Zrilić

Foto: Futsal Zadar