12 svi 2021
Marko Popović o pogibiji jednog od najvećih košarkaša ikada, Kobe Bryanta: “Suza je suzu gonila…kao da mi je otišao član obitelji!”
Košarka

Marko Popović o pogibiji jednog od najvećih košarkaša ikada, Kobe Bryanta: “Suza je suzu gonila…kao da mi je otišao član obitelji!”

Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria-Onore te još sedmero ljudi poginulo je u stravičnom padu helikoptera u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kod mjesta Calabasas u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Svi oni putovali su u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa, a zbog guste magle i loše vidljivosti helikopter se pri brzini od oko 300 km/h zabio u planinu.

Svijet i cjelokupna sportska javnost još uvijek zbrajaju dojmove nakon ove tragedije, a svoju emociju iz daleke je Rusije za Sport023 podijelila zadarska košarkaška legenda, Marko Popović:

„Sjećam se dana kada je poginuo Dražen Petrović. Bio sam u školi kada nam je učiteljica rekla kako je poginuo Dražen. Kao dijete to tada baš i nisam shvaćao. Sada, u ovom slučaju, kada uz nekog odrastaš i pratiš ga kroz cijeli njegov i svoj košarkaški put onda to pogodi puno jače. Kobe je bio igrač za kojeg kažu kako je najviše radio u NBA ligi. Kako se dizao u četiri i pol ujutro da što prije stigne u dvoranu. On je zbog toga bio uspješan. Naravno i uz talent koji je mu je bogomdan. Jako me pogodila ova vijest o njegovoj tragičnoj smrti. Suza je jučer suzu gonila sinoć kad sam saznao. Jednostavno sam se ustao od stola za večerom i odmah nazvao svoju suprugu i vidio nju i svoju djecu preko Skype-a. To me je malo smirilo.

Nakon toga sam počeo čitati i gledati što se dogodilo i navrle su emocije. Vidiš koliko je čovjek dao svijetu, košarci…Moram priznati kako mi je kao mlad bio čak i malo arogantan, onako, pun sebe kad je tek došao u ligu. Ali za sve treba vremena da se slegne pa tako i taj njegov suživot sa NBA ligom. Postao je na svoj način unikatan i meni osobno drugi najdraži igrač iza Michaela Jordana“, kaže Marko koji je Kobe Bryanta imao priliku upoznati na OI u Pekingu gdje je Bryant vodio SAD do svoje prve zlatne olimpijske medalje. Hrvatska je tada, podsjetimo, završila na šestom mjestu.

„Upoznali smo se na stadionu na otvaranju Igara i tada smo napravili jednu zajedničku fotografiju. Bio je jako pristupačan za razliku od LeBron Jamesa koji se nije s nikim htio slikati. Kobe se, pak, sa osmijehom slikao i družio sa svima. Tu ću uspomenu uvijek nositi u srcu. Ne mogu opisati koliko mi je žao što ga više nema među nama. Kao da je otišao jedan član moje obitelji. Nažalost, s njim je poginula i jedna njegova kći i stvarno ne mogu zamisliti situaciju u kojoj se sada našla njegova supruga i još troje djece koja su ostala s njom. Teška tragedija definitivno“, zaključio je Popović.