Dva poraza i pobjeda SuperChicksica u Đurđevcu. Luka Marinović: „Nismo bili na nivou, bolje nismo ni zaslužili!“

Vrijeme čitanja: 2 min

MNK Futsal SuperChicks iz Poličnika proteklog je vikenda nastupio na 4. Turniru Prve hrvatske malonogometne lige za žene koji se u organizaciji MNK Graničar održao u Đurđevcu. Nakon tri sjajno odrađena turnira, posebice onog prošlotjednog u zagrebačkoj „Kutiji šibica“, Chicksice su u Koprivničko-križevačku županiju otišle s velikim nadanjima kako bi kroz tri utakmice mogle dodatno učvrstiti svoj status drugoplasirane ekipe lige i na taj način povećati svoje šanse za što boljim plasmanom uoči posljednja dva turnira.

No, turnir na kraju nije prošao prema njihovim očekivanjima. Štoviše, u tri utakmice Poličanke su upisale dva poraza i jednu pobjedu. S uvjerljivih 13:0 bile su bolje od domaćina Graničara, dok su od Mirlović Zagore izgubile s 5:1 te od Vinkovaca s 4:0.

„Turnir zaista nije prošao prema očekivanjima. Pogotovo nismo očekivali da ćemo izgubiti ove dvije utakmice protiv Zagore i Vinkovaca. Iako moram naglasiti kako se radi o dvije odlične ekipe. Vjerovao sam kako ćemo se s te dvije pobjede približiti cilju da na kraju prvenstva budemo među prve tri pozicije. Sada smo s ta dva poraza sve zakomplicirali. Nismo bili pravi i nismo zaslužili više od ovog“, kaže trener Chicksica Luka Marinović koji nije tražio nikakva opravdanja u činjenici kako je ekipa u Đurđevcu nastupila oslabljena neigranjem triju važnih igračica.

„Nedostajale su nam Matea Žilić, Dora Adamović i Ina Fridrih i to nas je malo omelo. Ali, ponavljam, nema opravdanja. Cure koje su bile u rosteru trebale su to puno bolje odraditi.”

Nakon četiri odigrana turnira SuperChicksice se sada sa 22 boda nalaze na diobi od drugog do četvrtog mjesta ljestvice koje dijele s Vinkovcima i Alumnusom. Dva poraza u Đurđevcu prilično su ih udaljila od borbe za prvo mjesto gdje je sada s 31 bodom ostao usamljen MC Plus. Do kraja prvenstva odigrat će se još dva turnira.

„Mi ćemo na ta dva turnira odigrati pet utakmica i ništa nam ne preostaje doli analizirati sve ovo što nije bilo dobro u Đurđevcu i da se na najbolji način pripremimo za utakmice protiv izravnih konkurentica Alumnusa i Meteore Futsal koje nas na njima očekuju. Pokušat ćemo odigrati što bolje te utakmice i pokušati se ugurati među prve tri ekipe lige“, kazao je Marinović koji je usput napomenuo kako se posljednji, šesti turnir igra sredinom veljače u Zadru u OŠ Zadarski otoci.

„Ciljano smo išli na organizaciju tog šestog, završnog turnira na kojem će se dodjeljivati pehari za najbolje ekipe na kraju prvenstva. Polako se pripremamo za to. Imamo iskustva jer ovo nam je već četvrti puta u posljednjih pet sezona kako ćemo biti domaćini tako da nema sumnje da će sve biti na nivou kao što je, uostalom, bilo i dosada“, zaključio je Marinović.

Peti turnir 1. HMNLŽ igra se 8. i 9. veljače u Novakima u domaćinstvu MNK MC Plus.