19 ožu 2024
Andrej Gaćina i naši stolnotenisači izborili plasman na OI u Tokiju!
Ostali sportovi

Andrej Gaćina i naši stolnotenisači izborili plasman na OI u Tokiju!

Hrvatski stolnotenisači će nakon Pekinga 2008. opet imati ekipu koja će se boriti za medalju na Olimpijskim igrama.

Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić, Filip Zeljko i izbornik Neven Karković svoju kartu do Japana čekirali su u Gondomaru, gdje su se igrale ekipne svjetske kvalifikacije. Naši stolnotenisači u polufinalu skupine su s 3:1 svladali Grčku, a dan kasnije totalno nadigrali i Veliku Britaniju (3:0). Istu onu reprezentaciju koja je 2016. na Svjetskom prvenstvu u Kuala Lumpuru osvojila broncu.


Zadranin Andrej Gaćina, najiskusniji u ovoj ekipi, kojem će ovo biti četvrte Olimpijske igre, druge u ekipnom dijelu, nije krio zadovoljstvo.


“Koliko smo ovo htjeli, pokazali smo u areni. Borili smo se lavovski. Kad smo vidjeli ždrijeb bili smo sretni, jer je moglo biti puno gore. Recimo, da smo izvukli Južnu Koreju, Kineski Tajpeh… S Grčkom smo znali kako ćemo se postaviti, kao i to da je igra parova jako bitna. S Britancima je bila nešto drukčija priča, dosad sam četiri puta gubio od Drinkhalla, no u Gondomaru sam slavio”, kaže Gaćina i objašnjava:

Bio sam pun samopouzdanja. Istina, bilo mi je lakše s obzirom da smo tada već vodili 2:0, kao i da je iza mog meča slijedio Tomin, u kojem je on bio favorit. Poveo sam 1:0 u setovima, no tad sam osjetio bol u nozi. Malo sam se primirio i odmah je Drinkhall preokrenuo na 2:1 u svoju korist. Kad sam vidio da sve odlazi k vragu, rekao sam si “sada na sve ii ništa, pa nek’ i pukne mišić”.

Dodajmo za kraj i to kako su naši stolnotenisači uz braću Sinković i jedriličare jedina hrvatska ekipa koja je u ovom trenutku osigurala nastup u Tokiju.