1. SONIK ŽMNL: Nova runda, tko ostaje na nogama?

Vrijeme čitanja: < 1 min

Kolo se otvara u Biogradu gdje je Varoš pravi mamac za ljubitelje futsala. Gauni su puno puta pokazali da znaju igrati s favoritima te to dobro znaju u redovima lidera.

Puntamika se malo probudila i u subotnjem elitnom terminu čekaju ih Stanovi. Ovo je dvoboj koji slavlje može preseliti u garažu ili sve ostaje u Mocirama. Svaka momčad ima svoje adute u rukama no bitniji su oni aduti u nogama i glavi. Sve miriše na odličan dvoboj koji bi mogao dati veliku dozu neizvjesnosti.

Vrsi se nisu iskazale u prva dva kola, a već ih čeka nova zamka pod imenom Idassa Nadin. Vinketine trupe su se vratile pobjedama no ima snage i u Vrsima, koliko to tek treba vidjeti.

Kontrol biro će pokušati uhvatiti priključak sa samim vrhom u dvoboju sa Sambom. Ekipa iz Poličnika nije bas u bajnoj situaciji i bodovi će im trebati. Ipak, aktualni prvaci u svojim redovima imaju pregršt kvalitetnih pojedinaca i ako ih se zaustavi Samba tu treba tražiti ključ bodova.

Vjerojatno odlučujući dvoboj za nadu u spas igraju Primorac i Poljica. Pobjednik iz ovog dvoboja će malo prodisati dok će poraženi malo pomalo početi pakirati stvari za niži rang. Tako da i ova utakmica izaziva zanimanje, premda se radi o klasičnom derbiju začelja.

Plovanija će imati skoro pa najteži mogući zadatak, dvoboj sa super Tinom. Efikasni i moćni pjesnici igraju maestralno i obrana Plovanije će biti na velikom iskušenju. Ako nađu lijeka za prve topnike lige Kolegu i Katalinića imaju pravo nadu i povoljan rezultat.

Kolo se zatvara dvobojem između susjeda, Svetog Ante i Ploče. Sveci dobro plove kroz sezonu i drže treće mjesto dok Ploča samo naizgled mirno spava. Razlika od opasne zone nije velika i valja što prije pobjeći, možda je šansa već ovaj vikend. Sigurno je da u redovima Svetog Ante ne žele počastiti svoje susjede s bodovima i ovaj sraz također zaslužuje pozornost.

Tekst: K. Zrilić