23 sij 2021
J. Baždarić, kapetan muške futsal ekipe Sveučilišta u Zadru: “Vjerujem u pozitivan rezultat”
Futsal

J. Baždarić, kapetan muške futsal ekipe Sveučilišta u Zadru: “Vjerujem u pozitivan rezultat”

Sljedeći tjedan počinje UniSport Futsal liga gdje će nastupiti 8 najboljih studentskih ekipa iz Hvatske i među njima futsal ekipa Sveučilišta u Zadru.

Prva tri kola se igraju 28. i 29.01. u dvorani ŠC Gripe u Splitu, a kako teku pripreme i da li je ekipa spremna za početak lige reći će nam kapetan futsal ekipe Sveučilišta u Zadru Josip Baždarić:

Očekuje nas dosta teži raspored nego u kvalifikacijama pa se na to i pripremamo na treninzima. Radimo na prekidima iz igre jer vjerujem da će nam oni pomoći u ostvarenju što boljeg rezultata. Teško mi je reći je li ekipa spremna ili ne, ali znam da nas je godinama krasila požrtvovnost na terenu pa mislim da zalaganja neće nedostajati”.

Kako je posložena ekipa ove sezone?

Ekipi su se pridružili neki novi momci, dobro su se uklopili u ekipu i nadam se da će iskoristiti svoju priliku da pokažu što znaju te jednog dana postati temelj ekipe. Isto tako, veseli me što su oni “stariji” igrači također tu, spremni su dati svoj maksimum i ne sumnjam da će tako biti.

U prva tri kola u Splitu vas čekaju utakmice protiv ekipa Sveučilišta u Dubrovniku, ZŠEM-a, i Sveučilišta u Splitu, kakva su očekivanja?

Tako je, prva tri kola nas očekuje težak raspored jer sve tri ekipe koje ste spomenuli su kvalitetne i neugodne za nas, ali isto tako smatram ako mislimo ostvariti zacrtano da moramo i mi pokazati zube. Poštujemo svoje protivnike, riječ je o ozbiljnim ekipama koji su uigrani, ali mi ćemo pokušati pronaći njihove mane i pokazati da nismo tu slučajno. Vjerujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat u ova tri kola, a pod tim mislim na 6 bodova od mogućih 9.

Da li se očekuje igranje Dina Škibole nakon sezone provedene u inozemstvu?

Što se tiče Dina, moram prije svega kazati da je on naš ponajbolji igrač i da bi nam svakako bio od pomoći jer osim što zna igrati futsal on ima iskustvo igranja na velikoj razini koje je stekao igrajući u inozemstvu i nastupajući za najjače ekipe u županiji i šire. Nažalost još ne mogu konkretno odgovoriti hoće li Dino ići s nama u Split zbog svojih obaveza koje ima, ali nitko sretniji od mene ako bude mogao. Dino svima ostalima daje sigurnost u igri i suigrače čini boljima.

Koje ekipe smatrate favoritima u ovogodišnjoj sezoni?

-Svakako da su ekipe Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu favoriti za osvajanje lige jer imaju ogroman bazen pun talenata i futsal majstora i većina tih igrača igra skupa na više natjecanja i to na najjačoj razini pa im to sigurno pomaže da budu još bolji nego što jesu. Isto tako mislim da šansu imaju ekipe koje su jako dobro organizirane i koji rade na sebi maksimalno iako su možda manje kvalitetni od ova dva diva koje sam spomenuo prije.

Josipu i cijeloj futsal ekipi želimo svu sreću u ovogodišnjoj UniSport Futsal ligi!!!⚽️🏆🥇💪👍

Tekst i foto: Uni SportZD