Sve je spremno za feštu na Bilom Brigu i ogled između Diadore i Šibenke

Vrijeme čitanja: 2 min

Malo tko se mogao nadati da će dvorana Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom Brigu biti domaćin osmine Kupa Krešimira Ćosića. U srijedu u 20:30 na parket “Bilog Briga” istrčat će skoro 50 godina star Premijerligaš – GKK Šibenka.

Veliki je ovo poklon svima nama #Entuzijastima , volonterima koji smo svojim radom u posljednje dvije godine pokazali kako se čisti entuzijazam i ljubav prema ovom predivnom sportu itekako isplati. Također nam je izuzetno drago da ćemo ovu povijesnu utakmicu odigrati na našem domaćem terenu na Bilom Brigu u koji smo zajedno sa OŠ Zadarski otoci uložili maksimalan trud i resurse kako bi zadovoljili sve uvjete i propozicije natjecanja u kojima participiramo.

Smatramo kako ova utakmica može biti jedna lijepa košarkaška priča. “Mali” klub iz Druge lige Jug, koji je u manje od dvije godine postojanja dobio priliku ugostiti jednog Premijerligaša i to u našem najdražem natjecanju – Kupu Krešimira Ćosića.

Teško je išta očekivati od same utakmice, budući da ćemo gledati susret klubova koji su dva ranga razlike. Šibenka je apsolutni favorit i sa strane gledano, njihova pobjeda nebi trebala dolaziti u pitanje. Međutim, iza njih je jedna malo lošija sezona. Bilo je ozljeda, odlazaka i dolazaka, ali su dolaskom našeg Zadranina Ivana Vraneša dosta toga dobili. Ove sezone igra dobro i u HT Premijer ligi je na prosjeku je od 14 koševa i 8 skokova.

Nakon pobjede nad Zabokom na domaćem parketu, kao apsolutni favoriti dolazite na Bili Brig kod najugodnijeg iznenađenja kupa, momčadi Diadore. Što očekujete od utakmice i jeste li se možda posebno pripremili za ipak jednu nepoznatu ekipu protiv koje igrate prvi put u povijesti ?

“Istina je da dolazimo kao favoriti. Zadnju utakmicu smo pobijedili na domaćem parketu momčad Zaboka i pred nama je sljedeći cilj, a to je proći u top 8 Kupa Krešimira Ćosića. Momčad Diadore je najugodnije iznenađenje ovog natjecanja i hvalevrijedan projekt zadarskih košarkaških entuzijasta. Sigurno je da će i oni gledati svoju šansu i mi ih tu trebamo zaustaviti. Dolazimo po pobjedu, za svaku se utakmicu pripremamo isto, neovisno o protivniku s druge strane. Dat ćemo maksimum i bez imalo podcjenjivanja pristupiti toj utakmici.” – kazao je Ivan Vraneš, centar Šibenke.

Iako ne igraš protiv KK Zadra, prvi put u dresu Šibenke dolaziš u Zadar. Kakvu atmosferu očekuješ na Bilom Brigu?

“Prema najavama, čeka nas prava košarkaška “fešta” na Bilom Brigu i radujemo se tome u pravom sportskom ozračju!”

S druge strane KK Diadora ove sezone djeluje sjajno, organizirano i fizički spremno. Dok su u ligi na samo jednom porazu, u Kupu su izbacili, da tako kažemo, “pola” Prve lige. Nakon drugoligaša Pristana, padali su redom Prvoligaši Universitas i Samobor. Nakon toga, vjerujemo, sve je moguće. Nema razloga da i u ovu utakmicu ne uđemo sa “dvjesto posto” i ukoliko nam se pruži prilika da je objeručke zgrabimo.

Kratku izjavu dao je jedan od najzaslužnijih za ove rezultate, trener Mario Pešut.

“Ove sezone iskoristili smo maksimalno zimsku pauzu i spremni dočekujemo drugi dio prvenstva. Srijeda i kup utakmica sa Šibenikom za nas i sve one koji su nas bodrili predstavlja ogromnu čast i veliku nagradu za sav uložen trud od osnutka kluba. U pripremi za utakmicu fokusirali smo se na sebe jer smatram da je najbitnije da shvatimo da su i oni ljudi od krvi i mesa, te da im pokažemo da će se za pobjedu na Bilom Brigu morati itekako namučiti. Na nama je da damo sve od sebe bez ikakvog opterećenja i zajedno s našim navijačima na fer i korektan način pokažemo da smo na Bilom Brigu stvorili jednu zdravu košarkašku atmosferu. “

Tekst: KK Diadora