Marin Masnić uoči sutrašnje najvažnije utakmice sezone protiv Rovinja: “Nadam se pobjedi i podršci publike!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Utakmicom protiv Rovinja koja je na rasporedu u srijedu u dvorani 4 ŠC Višnjik odbojkaši Zadra nastavljaju natjecanje u Super ligi. U derbiju začelja pretposljednji Zadar ugostit će zadnji Rovinj i ona momčad koja izgubi jednom će nogom zakoračiti u niži rang.

Sutrašnja utakmica za Zadrane je stoga definitivno „utakmica sezone“ pa nije ni čudno da se s pripremama krenulo i prije predviđenog datuma.

„Odmarali smo tek nekoliko dana između Božića i Nove godine, a onda smo prionuli poslu. Radili smo dosta individualno jer su nam na početku nedostajali neki igrači koji su se sada priključili tako da u zadnje vrijeme treniramo kompletni i spremamo se za utakmicu s Rovinjom koja nam je gotovo na život ili smrt. Među nama vlada opća mobilizacija i vjerujem kako će se sve završiti sretno po nas“, kaže trener Zadra Marin Masnić koji se s određenom dozom gorčine osvrnuo i na prvi dio sezone u kojoj su njegovi igrači upisali tek jednu pobjedu, dok u čak osam posljednjih susreta nisu uspjeli osvojiti niti jedan jedini set.

„Dobro smo izgledali prva tri kola, a onda je uslijedio neobjašnjiv pad. Mislim da smo prvenstveno pali u glavama jer smo na treninzima dobro radili i bili kompletni. Ja se nadam da će nam se taj rad već negdje vratiti. Možda čak i u ovoj utakmici protiv Rovinja.“

Rovinj u Zadar stiže kao posljednja momčad lige koja je dosada upisala tek jednu pobjedu i na računu ima tri boda, dva manje od Zadra. Utakmici na važnosti daje i činjenica što će se ove dvije ekipe sigurno susresti u ligi za ostanak, koja će se formirati nakon osnovnog dijela, pa se bodovi iz sutrašnjeg ogleda broje duplo.

„Ovi su nam bodovi prijeko potrebni tu nema nikakve dileme. Utakmica će sigurno biti zanimljiva i stvarno se nadam kako ćemo mi pobijediti. Nadam se i dobroj podršci publike i pozivam ih da dođu u što većem broju jer nam je u ovom trenutku njihova podrška jako važna“, zaključio je Masnić.

Utakmica odbojkaša Zadra i Rovinja igra se u srijedu s početkom u 20 sati.