Robert Kresoja iz OK Zadar nakon MEVZA prvenstva na Višnjiku: “Bio je ovo dobitak za sve nas koji radimo u odbojci!”

Vrijeme čitanja: 2 min

U dvoranama Športskog centra Višnjik održan je MEVZA turnir u sklopu prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo za djevojke do 17 godina starosti na kojem je reprezentacija Hrvatske u konkurenciji osam reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Izabranice Miodraga Stojakovića u finalu su morale priznati poraz od Slovačke, ali su kroz turnir pokazale kako hrvatska ženska odbojka ima perspektivu.

Hrvatska je u Zadru bila smještena u skupini A u kojoj je upisala pobjede nad Austrijom i Ciprom i poraz od Češke što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto i plasman u polufinale. Tamo su iznenađujuće pobijedile Sloveniju, no u finalu je pobjeda, potpuno zasluženo otišla na stranu Slovakinja koje su se tako direktno plasirale na EURO.

U domaćinstvu i organizaciji iskazao se i OK Zadar čiji predsjednik Robert Kresoja nije krio zadovoljstvo viđenim na turniru.

„Čestitke idu i ŠC Višnjik, Hrvatskom odbojkaškom savezu i Gradu Zadru s kojima smo u suradnji organizirali ovo natjecanje koje je bilo i prvo međunarodno natjecanje u odbojci u Zadru od Hrvatske samostalnosti. Atmosfera je bila izuzetna i samo pohvale stižu na naš račun što se tiče organizacije. Mislim da na finalnoj utakmici nikad nije bio veći broj navijača na jednoj odbojkaškoj utakmici igranoj u Zadru i sigurno kako je ovo dobitak za sve nas koji radimo u odbojci. Možemo se pohvaliti i kako je naš klub imao dvoje predstavnika u reprezentaciji, Domenika Kresoju, koji je bio zadužen za kondicijsku spremu i igračicu Viktoriju Anu Trocl koja se pokazala u dobrom svijetlu i bila je jedna od nositeljica igre naše reprezentacije. Ona je jako puno napredovala u ovih godinu dana otkako je s nama u OK Zadar što su potvrdili i treneri u reprezentaciji koji su bili jako zadovoljni njenom igrom.“

Osvajanjem srebrne medalje kadetkinje Hrvatske ostvarile su plasman u drugi krug kvalifikacija, koji će se održati krajem travnja.

Za Hrvatsku su nastupale kapetanica Tea Bakić, Matea Smoljan, Korina Topić, Eva Krišto, Ena Zajec, Nora Aničić, Kate Lijić, Ana Burilović, Antonia Baričević, Iva Glavinić, Viktoria Ana Trcol i Mara Štiglić.