18 kol 2022
Šime Kraljević detektirao uzroke poraza od Osijeka: “Bez Popića smo izgubili dubinu, a problem nam je bila i obrana jedan na jedan!”
Košarka

Šime Kraljević detektirao uzroke poraza od Osijeka: “Bez Popića smo izgubili dubinu, a problem nam je bila i obrana jedan na jedan!”

Sonik-Puntamika upisala je jučer protiv Vrijednosnica Osijek svoj deveti poraz u natjecanju HT Premijer lige. Potpuno zasluženo, jer izostala je kod Puntamičana ona njihova prepoznatljiva igra na gornjoj energetskoj granici koja je jedno od glavnih oružja i zaštitni znak momčadi iz Jazina.

“Prejednostavno su nam dolazili u situaciju jedan na jedan. Ako u tom segmentu izostane želja i volja onda padaju u vodu svi drugi obrambeni principi. Tu smo imali najveći problem. Rotirali smo i pokušali sve ali jednostavno nije išlo. Ali iskreno govoreći, teško nam se bilo pripremati za ovu utakmicu jer smo ostali bez Josipa Popića koji nam je davao dubinu u igri”, kazao je trener Puntamičana u osvrtu na utakmicu.

Na upit novinara objasnio je i zašto Popić jučer nije bio u sastavu.

“Popić mi je rekao kako se ne osjeća spreman i da se osjeća ozlijeđen. Ja ne mogu ići protiv volje igrača. Sve i da mogu, na što bi to sličilo? On jednostavno sam sa sobom mora odlučiti želi li igrati ili ne. Postoje igrači koji mogu ići preko granice boli i oni koji to ne mogu. Netko ne želi igrati kada ga boli zub, a netko igra sa slomljenim prstom. Evo imamo primjer Ćorića iz Osijeka koji je igrao nakon što se prije nekoliko dana vratio iz teške ozljede. I to govori sve. Profesionalizam je surov. Sada, osim sa Popićem imamo i problem sa Eddyjem Jurjevićem koji će ovih dana na operaciju i stvarno mi je jako teško predvidjeti što nas očekuje u narednom periodu”, zaključio je Kraljević.