14 lip 2024
Mertojak u Mocirama srušio Zadar drugim najboljim rezultatom u povijesti kuglane!
Kuglanje

Mertojak u Mocirama srušio Zadar drugim najboljim rezultatom u povijesti kuglane!

Kuglači Zadra porazom su zakoračili u novu, 2020. godinu. U dvoboju 10. kola Prve HKL bolji od njih u Mocirama je bio aktualni državni viceprvak Mertojak koji je na kraju uvjerljivo slavio sa 7:1 (3603:3852).

Splićani su u Zadru opravdali ulogu favorita te su posve zasluženo došli do slavlja protiv danas vrlo neraspoloženih Zadrana koji su utakmicu činili zanimljivom tek kroz prvi par dok je sve ostalo proteklo u znaku splitske momčadi.

Koliko je Mertojak bio dominantan govori i podatak kako su postigli i drugi ekipni rezultat svih vremena na zadarskoj kuglani. Ipak, nisu uspjeli dostići rekord od 3890 srušenih čunjeva koji i dalje drže kuglači Zadra.

U prvoj izmjeni Luka Ukalović bio je bolji od Denisa Delića, dok je Andrija Božičević pružio dobar otpor Hrvoju Marinoviću ali je ipak posustao u posljednjem setu i izgubio sa 76 poena razlike. Rezultat je tako glasio 1:1, a Mertojak je imao prednost od 10 poena.

U drugoj izmjeni za Zadar su nastupili kapetan Marijo Baljak i Stanko Čota, a za goste Ivan Totić i Nikola Muše. Očekivalo se možda i mrvicu više od dvojca koji je u prvom dijelu vukao Zadrane ali je Muše, inače četvrtoplasirani u poretku za igrača lige, pokazao klasu te je bez većih problema riješio Čotu, a ništa bolje nije prošao ni Baljak koji je izgubio od Totića. Splićani su poveli s 3:1, a razlika od 109 poena uoči posljednje izmjene nagoviještavala je kako će utakmica bez previše stresa otići na njihovu stranu.

Upravo tako se i dogodilo jer u trećem paru domaći Krsto Lulić i Matija Cindrić nisu uspjeli iznenaditi Andreja Kovača i Dimitra Dimitrovskog pa su bodovi posve zasluženo otišli put juga.

Uvertira u proljetni dio sezone za Zadrane tako nije krenula prema zamišljenom planu. Ipak, poraz od Mertojaka svakako je jedan od onih koji spadaju u kategoriju “očekivano” tako da previše analize i žalosti sigurno neće biti. Pogotovo što je Zadar i nakon ovog kola ostao na šestom mjestu ljestvice sa učinkom od četiri pobjede i šest poraza te osam bodova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu početkom idućeg mjeseca kuglači Zadra gostuju u Otočcu kod Velebita.

L. Ukalović – D. Delić 3:1 (629:599)                   A. Božičević – H. Marinović 4:0 (602:682)      M. Baljak – I. Totić 1:3 (617:650)                                                S. Čota – N. Muše 1:3 (592:664)                       K. Lulić – A. Kovač 0:4 (588:666)                                     M. Cindrić – D. Dimitrovski 1:3 (575:631)