Trinaest državnih medalja predstavnika BK Ares u 2019. godini

Vrijeme čitanja: 2 min

Iz Boksačkog kluba Ares dobili smo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Zaključili smo još jednu uspješnu godinu u kojoj smo nastupali na mnogim turnirima, međunarodnim turnirima i prvenstvima, a organizirali smo i javnu tribinu, boksački kamp kao i druge aktivnosti.

Bk Ares ovu sezonu osvojio je 13 državnih medalja od čega 2 zlata, 6 srebra i 5 bronci te ukupno u prve dvije sezone kluba 21  medalju  s državnih prvenstava.

Na PH za mlađe uzraste smo bili najbrojniji klub u Hrvatskoj gdje smo došli s 13 boksača i osvojili 10 medalja dok smo na PH za ml. seniore i žene boksali s jednim boksačem i dvije cure te osvojili tri medalje.

Naš klub je također osvojio 6 medalja na međunarodnom turniru u Hrvatskoj, Kupu Kralja Tomislava koji se održavao u ožujku.
U trećem mjesecu Luka Bukvić je nastupio za reprezentaciju Hrvatske koja je odmjerila snage s Mađarima i tako osvojio srebrno odličje.

Naši treneri su u trećem mjesecu položili međunarodnu AIBA zvjezdicu u Zagrebu a tečaj je trajao 6 dana. Instruktor je bio Estonac Ervin Kade.

U četvrtom mjesecu Roko Bukvic boksao je za hrvatsku reprezentaciju u Zagrebu na međunarodnom turniru između Hrvatske, Srbije i Mađarske. Roko je izgubio od Srbina u prvom meču, a u drugom je upisao pobjedu protiv Mađara.

Organizirali smo Aktivnost(javnu tribinu) BOKSOM PROTIV NASILJA kako bi ukazali na vršnjačko nasilje koje je u porastu, a što je pobudilo veliki interes kod građana grada Zadra te ćemo i dalje raditi slične aktivnosti I radionice na ovu temu.

U 6. mjesecu naši boksači su predstavljali reprezentaciju u njemačkom gradu Vilingenu na jakom međunarodnom turniru Black Forest cup. Aresovci su pobjeđivali Nijemce, Izraelce, Ukrajince i tako osvojili jedno zlato i srebro.

U rujnu smo sudjelovali na europskom tjednu sporta #beactive koji se održavao na Pozdravu Suncu gdje je naših 50-ak najmlađih boksača prezentiralo i odradilo jedan boksački trening.

Nakon toga slijedi nam još jedan jaki međunarodni turnir u Mađarskoj odakle smo se vratili s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom.

U desetom mjesecu odlazimo na međunarodni turnir Zagreb Open gdje su nastupili boksači iz 9 zemalja. U Zagreb smo stigli sa sedam boksača od kojih je bilo troje uparenih u turnir dok su ostali odrađivali sparing treninge. Osvojili smo zlato, srebro i broncu.

BK Ares je organizirao prvi boksački kamp za mlađe kadete i kadete u Zadru od 10.12 do 15.12.2019. godine. Treninzi su se održavali dva puta dnevno od utorka do subote dok su se javni sparinzi održali u nedjelju u 11,00 sati gdje su došli zaljubljenici u boks i naši građani kako bi vidjeli naše mlade nade na djelu.

Jutarnji treninzi su se održavali na atletskoj stazi, trim stazi i na bazenu dok su se popodnevni sparing-treninzi održavali u boksačkoj dvorani BK Rebel na Višnjiku.

Sjevernu Makedoniju je predstavljalo pet klubova iz pet gradova: BK Kumanovo 84, Kumanovo BK Brgala, Štip BK Cair, Skopje BK As, Prilep BK Alekso Ognenovski, Ohrid.

Prestavnici Hrvatske bili su: Bk Ares, Zadar, Bk Arena, Pula.

Cilj ovih treninga je bio dobiti jedno međunarodno iskustvo gdje smo kroz treninge i sparinge učitii jedni od drugih kako bi najmlađi uzrasti napredovali i sazrijevali u bolje i kvalitetnije boksače. Svakog dana boksači su rasli u svim segmentima boksa.

U sljedećoj godini našoj natjecateljskoj grupi pridružit ce se još novih mladih boksača. Bk Ares će u sljedećoj godini organizirati javne tribine, aktivnosti, radionice, boksačke kampove, turnire…

Hvala našim boksačima i njihovim roditeljima na trudu i zalaganju tokom cijele sezone kao i našim sponzorima.

Tekst: BK Ares