26 sij 2021
F. Jadrijev: “Želja je u dogledno vrijeme u Zadru osnovati rukometni klub osoba s invaliditetom”
dig
Sport osoba s invaliditetom

F. Jadrijev: “Želja je u dogledno vrijeme u Zadru osnovati rukometni klub osoba s invaliditetom”

Lijepi uspjeh je iz zadarskog sportaša s invaliditetom Filipa Jadrijeva. Svi ga znamo kao igrača i predsjednika Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar dok je ovog puta vrijedno ostvarenje postigao kao član Hrvatske rukometne reprezentacije osoba s invaliditetom .

Hrvatska je na neslužbenom europskom prvenstvu Turniru Nacija osvojila prvo mjesto.

„Prošle godine smo u Portugalu izgubili od domaćina a sada smo im uspjeli uzvratiti. Oni su država koja jako puno ulaže u taj sport kao i druge europske zemlje dok je kod nas to tek još u povojima, mi smo još amateri u odnosu na sve njih”.

Četiri pobjede u isto toliko odigranih susreta dovele su Hrvatsku do zlata.

„ Prva utakmica, zagrijavanje protiv Rumunjske, zatim smo igrali s Mađarima i njih smo svladali. U polufinalu smo porazili Nizozemsku i onda u velikom finalu Portugal 9:8. U zadnje tri minute utakmice smo preokrenuli susret i stigli do velikog slavlja”.

Filip je bio jedini Zadranin u sastavu Hrvatske.

„Velika čast i ponosan sam radi toga. Slučajno sam i upao u cijelu ovu priču. Naš prijatelj iz Splita je imao pripreme za ovaj nastup pa je moja malenkost na nagovor našeg dopredsjednika KKOI Zadar, Ante Rubeše pozvana da uskoči i da pokuša. Tako je i bilo, pokazao sam da mogu, zabio sam dva gola i to je bilo presudno. Srce je veliko kao kuća, zlato je tu, branio sam boje svoje države i to je za mene jako velika stvar”.

KKOI Zadar u Hrvatskoj je sve osvojio u kratko vrijeme, planira li se možda u Zadru osnovati i rukometni klub osoba s invaliditetom.

„Želja je, međutim nije to lako baš organizirati. Puno faktora se treba posložiti, od same dvorane do svega drugog. Cilj je da povećamo populaciju ovog sporta iako je druženje nešto najvažnije jer na taj način mi kroz sport radimo i jednu rehabilitacija a to je za sve nas najvažnije”.