29 ožu 2024
Košarkašice Zadra žele pobjedom nad Trešnjevkom ispraviti kiks protiv Požege
Košarka

Košarkašice Zadra žele pobjedom nad Trešnjevkom ispraviti kiks protiv Požege

Košarkašice Zadra u 9. kolu Prve lige za žene danas gostuju u Zagrebu kod drugoplasirane Trešnjevke. Ovo je ujedno i posljednja utakmica prvog dijela prvenstva s kojim Zadranke u većoj mjeri mogu biti zadovoljne.

Ako se izuzme poraz od Požege u prošlom kolu na domaćem parketu, Zadranke su odradile više-manje korektnu polusezonu s obzirom na činjenicu da u rosteru imaju velik broj mladih igračica koje tek igraju svoje prve seniorske minute.

Današnja utakmica u Zagrebu ekipi Tonija Matešića ne nudi velike šanse da se na stanku ode s pobjedom. Naime, Trešnjevka je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala tek jedan poraz i apsolutni je favorit u ovom dvoboju.

“Trešnjevka je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi. Mlade su ali svih 12 cura mogu participirati u utakmici u bilo kojem trenutku. Mi ćemo pokušati izvući pouke iz poraza od Požege i već u današnjem susretu protiv Trešnjevke neke stvari promijeniti. Moramo podići energiju i trčanje i to nam mora biti forte i u nastavku sezone, a ne samo u današnjoj utakmici”, poručio je Matešić.

Utakmica između košarkašica Trešnjevke i Zadra igra se u dvorani 3 Doma sportova u Zagrebu s početkom u 18 sati i 30 minuta.