Odbojkašice Zadra se od 2019. godine opraštaju u gostima kod Kostrene!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Odbojkašice Zadra u subotu će odigrati posljednju utakmicu u tekućoj godini. U dvoboju 13. kola Prve lige Zadranke idu u goste Kostreni, ekipi koja bez pobjede uvjerljivo drži posljednje mjesto ljestvice.

Od ove sezone ekipe se na koncu prvog dijela, odnosno nakon odigranih 18 kola dijele na dvije skupine po pet ekipa koje će se u drugoj fazi natjecanja u gornjem domu boriti za naslov prvaka i viši rang, a u donjem za opstanak u Prvoj ligi. Bodovi u drugom dijelu prvenstva prenosit će se samo protiv ekipa u skupini, a kako je već sada je poznato da Zadar i Kostrena neće završiti u istoj, bodovi iz ove utakmice nisu toliko važni ni jednoj ni drugoj ekipi.

No, kako je iza Zadranki jedna sjajna polusezona, u kojoj su u dosadašnjih 12 susreta upisale devet pobjeda uz tek tri poraza, sigurno je da se od 2019. žele oprostiti s pobjedom. Barem prema riječima njihovog trenera, Roberta Kresoje.

„Nama ta utakmica ništa ne znači barem što se bodova tiče jer se pet ekipa, među kojima smo i mi, a koje će na kraju prvog dijela sezone otići u gornji dom, toliko odvojilo od ovih drugih da se već sada praktički zna kako mi i Kostrena nećemo prenositi bodove iz međusobnih ogleda. Ali bez obzira na to, moj zadatak je motivirati cure da i tu posljednju utakmicu prije stanke odradimo pošteno i da ovu 2019. okončamo s pobjedom.“

Utakmica u SD Kostrena igra se od 16 sati.