Uspješno odrađen Međunarodni boksački kamp u organizaciji BK Ares

Vrijeme čitanja: 2 min

BK Ares je organizirao prvi boksački kamp za mlađe kadete i kadete u Zadru u trajanju od pet dana. Treninzi su se održavali dva puta dnevno dok su se javni sparinzi održali u nedjelju u 11,00 sati gdje su došli zaljubljenici u boks i građani kako bi vidjeli mlade nade na djelu.

Jutarnji treninzi su odrađeni na atletskoj stazi, trim stazi i na bazenu dok su se popodnevni sparing-treninzi održavali u boksačkoj dvorani BK Rebel u ŠC Višnjik.

Sjevernu Makedoniju je predstavljalo pet klubova iz pet gradova:

BK Kumanovo 84, Kumanovo
BK Brgala, Štip
BK Cair, Skopje
BK As, Prilep
BK Alekso Ognenovski, Ohrid

Predstavnici Hrvatske bili su:

Bk Ares, Zadar
Bk Arena, Pula

„Cilj ovih treninga je bio dobiti jedno međunarodno iskustvo gdje smo kroz treninge i sparinge učili jedni od drugih kako bi najmlađi uzrasti napredovali i sazrijevali u bolje i kvalitetnije boksače. Svakog dana boksači su rasli u svim segmentima boksa” – rekao je trener u BK Ares, Niko Marketin.

Nakon kampa u Zadru sljedeće godine u 3. mjesecu u organizaciji BK Arena, Pula održat će se pripreme u Puli nakon kojih putujemo u Mađarsku na međunarodni turnir. U goste idemo u Sjevernu Makedoniju grad Ohrid početkom 7. mjeseca gdje ćemo također biti u boksačkom kampu a osim nas i Makedonije u tom kampu će biti još Bugarska i Srbija. Nakon tog kampa bit će održan međunarodni turnir u gradu Kumanovo” – dodao je još jedan trener iz Aresa, Vedran Bajlo.

Zajedno su Marketin i Bajlo istaknuli.

„Cilj boksačkih kampova i zajedničkih priprema je da se naši boksači sto bolje pripreme za kadetsko prvenstvo Europe koje će se održati u Rusiji u osmom mjesecu. Zahvaljujemo se Bk Rebel, Mariu Nikolicu Pači i Ici Vuleti koji su nas ugostili kao i našim prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Pule na dolasku. Također veliko hvala našim sponzorima koji podupiru ovaj projekt i bez kojih ne bi bilo moguće sve ovo organizirati”.