Odbojkašice Zadra u Kupu Snježane Ušić dočekuju Rijeku! V. Mrduljaš: “Uz pomoć publike možemo do iznenađenja!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaši Zadra danas će od 20 sati u dvorani 4 ŠC Višnjik u osmini finala Kupa Hrvatske ugostiti Rijeku. Već sutra na istom će mjestu u isto vrijeme i protiv istog protivnika u osmini finala Hrvatskog kupa Snježane Ušić zaigrati i odbojkašice Zadra.

Zadranke i Riječanke ove su sezone već odigrale jedan međusobni dvoboj. Bilo je to na Memorijalu Zdravko Dacijar kada su Riječanke u meču na dva seta pobijedile tijesno s 2:1. No , bio je to pripremni turnir na kojem se ustvari tek hvatala forma za natjecanja koja su uslijedila. A Rijeka je odonda svoju formu itekako pronašla. U Super ligi, po rangu najvišem državnom natjecanju, u društvu ekipe Marina Kaštela drži prvo mjesto sa osam pobjeda i tek dva poraza.

S druge strane, i Zadranke su od početka listopada svoju formu podigle na puno viši nivo. U Prvoj ligi izgledaju sjajno i trenutačno se nalaze u odličnoj poziciji da i ove godine napadnu Super ligu nakon što su lani bez nje ostale u majstorici protiv Poreča.

Sve ovo govori u prilog da bi sutrašnja utakmica na Višnjiku mogla biti itekako zanimljiva pogotovo što su Zadranke u subotu odigrale lakši ogled bez previše potrošnje protiv Drenove.

„Srećom utakmica protiv Drenove nije bila previše zahtjevna pa se nekoliko nas iz prve postave uspjelo odmoriti. Zadržali smo tako svježinu za ovaj dvoboj protiv Rijeke koji nas čeka u Kupu. Od onog susreta na Memorijalu Zdravka Dacijara smo napredovale i mi i one tako da očekujemo jednu dobru utakmicu iako je Rijeka jedna zaista dobra ekipa“, kaže igračica Zadra Vana Mrduljaš koja je iz sjajnog riječkog sastava ipak izdvojila jedno ime.

„Priključila im se Ana Grbac, seniorska reprezentativka Hrvatske koja donosi prevagu što će se na terenu sigurno i vidjeti. Ali moguće je da nas i malo podcijene pa da mi iskoristimo tu neku priliku. Isto tako, igramo kod kuće gdje se ne predajemo do kraja. Nadam se da ćemo uz pomoć publike uspjeti doći do iznenađenja, a ako ne barem pokazati ono najbolje što znamo“, zaključila je Mrduljaš.