Filip Jadrijev iz KKOI Zadar nakon drugog turnira NLB Wheel lige održanog na Višnjiku: „Veliko iskustvo i zalog za daljnji rad!“

Vrijeme čitanja: 3 min

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar jučer je u dvorani Krešimira Ćosića bio domaćin drugog kruga NLB Weel lige u kojoj Zadrani od ove sezone nastupaju po prvi puta. Osim u regionalnom natjecanju KKOI Zadar ove se godine natječe i u Prvoj Hrvatskoj ligi, Kupu RH te IWBF EuroCupu. U skupini B igrači Zadra jučer su pod svodom velebne dvorane na Višnjiku odigrali dvije utakmice i upisali dva poraza protiv momčadi ZŠIS-POK iz Ljubljane d 59:55 i KIK Zmaja iz Gradačca iz Bosne i Hercegovine od 66:38.

„Nažalost, izgubili smo obje utakmice pred domaćom publikom ali bit će bolje. Ovo je naša prva godina u ovom natjecanju i tek smo počeli igrati protiv ljudi koji košarku u kolicima igraju više od deset godina. Nama je ovaj period značajan kao jedno veliko iskustvo kako bi napredovali i bili što bolji“, kaže predsjednik i igrač KKOI Zadar, Filip Jadrijev.

Prvu utakmicu protiv gostiju iz Ljubljane Zadrani su dobro otvorili ali je njihova igra pala u nastavku te su Slovenci stigli do zaslužene pobjede. U drugom susretu naši košarkaši nisu imali nikakve šanse protiv gostiju iz BiH koji su tako bez većih problema došli do slavlja.

„U prvoj utakmici smo živjeli iz minute u minutu. Uspjeli smo se u jednom trenutku približiti na samo minus dva no nedostajalo nam je koncentracije da utakmicu privedemo kraju u našu korist. Bili smo brzopleti u napadu, a u obrani smo malo „štekali“ što su gosti kaznili i došli do slavlja. U drugom smo susretu igrali protiv puno kvalitetnije momčadi od ove iz Ljubljane. To je ekipa koja se poznaje po pogledu. Ne pričaju puno jer znaju već po iskustvu gdje tko stoji na parketu. Mi smo htjeli proizvesti neke akcija koje nam nisu uspijevale pa smo se malo i pogubili na parketu. Oni su već u ranoj fazi susreta otišli na veliku prednost koju su održavali do kraja.“

Zadrani su tako u četiri dosadašnja susreta upisali sva četiri poraza te se nalaze na posljednjem, četvrtom mjestu ljestvice.

„Mi na to gledamo kao na jedno veliko iskustvo i zalog za dalje. Bez obzira na naše dobre rezultate u domaćem natjecanju u posljednjih nekoliko godina našeg postojanja, mi smo još uvijek jedan mladi klub koji iz dana u dan raste i radi na poboljšanju svoje igre i participacije u sveukupnoj igri košarke u kolicima na ovim prostorima. Zasada skupljamo iskustvo od puno jačih ekipa pa će i nama samim time biti lakše u budućnosti. Sada je ispred nas jedan period bez utakmica u kojem ćemo se kroz treninge pokušati pripremiti za ono što slijedi. Pokušat ćemo se dovesti u stanje da nas protivnici, bez obzira na njihovu jakost, ne dobivaju lako. Nikome nećemo dopustiti da kaže da je bolji od nas prije nego to pokaže na parketu“, zaključio je Jadrijev.

Treći turnir NLB Wheel lige, ujedno i posljednji prije onog završnog na kojem će ekipe razigravati za poredak, održat će se u Bihaću u ožujku iduće godine pod domaćinstvom momčadi KIK Una Sana.

Foto: Šime Zelić