Zadranke na Višnjiku dočekuju riječki FSV. Toni Matešić: “Pobjeda bi nam puno značila u borbi za ostanak!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Dva poraza, dvije pobjede pa opet dva poraza učinak je košarkašica Zadra u dosadašnjih šest utakmica u natjecanju Prve lige za žene. Ukoliko se ova kronologija nastavi ustaljenim tempom za očekivati je kako će ekipa s Višnjika u 7. kolu stići do nove pobjede.

A šanse za tako nešto svakako nisu loše jer im u goste stiže riječki FSV, pretposljednja ekipa lige koja nakon šest kola ima učinak od pet poraza i tek jedne pobjede.

Ipak, neke njihove predstave u dosadašnjem dijelu sezone bile su takve da su u taboru Zadranki s pravom oprezni kada su u pitanju neke velike najave uoči sutrašnjeg dvoboja. Pobjeda bi igračicama trenera Tonija Matešića u ovom trenutke uistinu dobrodošla da se učvrsti u sredini ljestvice te se pokuša što ranije riješiti glavobolje oko opstanka u ovom društvu.

„Radi se o jednoj jako dobroj ekipi koja je kod kuće izgubila tek za jedan koš protiv Medveščaka, a istom su razlikom poražene i u gostima kod Šibenika. Iz tog razloga siguran sam kako nas čeka težak zadatak i kako ćemo za pobjedu morati dati sve za sebe. S obzirom da u svojim redovima imaju dvije visoke igračice koje su dominantne pod obručima, naša je taktika ta da ćemo ih pokušati pretrčati. Na Višnjiku im se u sastav vraća njihova najbolja igračica Alexis Carter i između ostalog smo na taj način i pripremali utakmicu. Očekujem da će moje cure biti motivirane i u jednoj dobroj predstavi doći do pobjede koja bi nam puno značila u borbi za ostanak u ligi“, kaže Matešić.

Utakmica se igra u dvorani 3 ŠC Višnjik u subotu 07. prosinca s početkom u 16 sati.