Uoči početka 5. sezone 1. HMNLŽ trener MNK Super Chicks Luka Marinović poručuje: “Cilj nam je na kraju biti među prve četiri ekipe!”

Vrijeme čitanja: 2 min

5. izdanje 1.HMNLŽ kreće ovog vikenda, a kao i u svakom dosadašnjem i ove na njemu nastupa klub iz zadarske Županije, MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika. Za razliku od lani, kada se igralo četiri turnira uz onaj završni za četiri najbolje ekipe, ove ih se igra šest po dvokružnom sustavu nakon kojih će biti poznate i nove osvajačice ovog prestižnog natjecanja.

Liga ove godine broji devet klubova. Naslov pobjednica brani ekipa Alumnusa, a ekipama od prošle sezone priključile su se još Graničar, ŽMNK Dubrovnik koji je uskočio umjesto ŽNK Omble te Vinkovci.

Nova sezona, novi izazovi, ponešto izmijenjena ekipa, no, kako kaže trener Super Chicksica Luka Marinović, cilj je ponoviti prošlogodišnji rezultat, najbolji u dosadašnje četiri sezone, a to je što bolji plasman na koncu sezone.

„U novu sezonu krećemo s tri nove igračice. To su Ina Fridrih koja će igrati veliki nogomet u ŽNK Donat, Rebeka Bačar reprezentativka Slovenije te mlada hrvatska U-17 reprezentativka Dora Adamović. S druge strane, napustile su nas Ena Pernar koja je otišla u MNK Vinkovci te Elizabeta Balić koja zbog privatnih obaveza više neće igrati. Liga se povećala sa sedam na devet klubova tako da će sigurno biti jako zanimljivo. Pogotovo što se igra šest turnira za razliku od lanjskih pet. Samim time povećao se i broj utakmica pa će svaki klub odigrati 16 utakmica što će prvenstvu dati dodatnu dozu neizvjesnosti. Ali mi smo spremni i sa velikim nestrpljenjem iščekujemo početak sezone.“

Super Chicksice sezonu otvaraju ovog vikenda u Vinkovcima kod istoimenog domaćina na turniru na kojem će se odigrati tri kola. Prvi protivnik bit će dobro im poznata ekipe Mirlović Zagore, dok će ostala dva kola naše malonogometašice snage odmjeriti protiv Vinkovaca te Graničara.

“Početak prvenstva je uvijek težak i nezgodan pogotovo jer na tom turniru igramo protiv dvije nove ekipe u ligi koje su nam nepoznanica. Važno je dobro startati pa će kasnije biti sve lakše. Te tri utakmice poslužit će nam kao putokaz za dalje.“

MNK Super Chicks i ove će godine biti domaćin jednog od turnira. I to opet onog posljednjeg na kojem će se dodijeliti pehar pobjednicama 5. izdanja lige.

„I ciljali smo da budemo domaćini turnira na kojem će se proglasiti nove osvajačice 1. HMNLŽ. Nadam se, odnosno siguran sam kako će i ove godine na turniru u OŠ Zadarski otoci na Bilom Brigu biti sjajna atmosfera i kako će turnir popratiti puno gledatelja.“  

Favorita za osvajanje naslova je i ove sezone nekoliko. Od prošlogodišnjih pobjednica ekipe Alumnusa preko standardno dobrih MC Plusa i Meteroa Futsal. Ovog puta u krugu kandidate je svakako i MNK Futsal Super Chicks koja kronološki svake sezone postiže sve bolji plasman.

„Upravo su te navedene ekipe i prvi favoriti za naslov iako sam siguran da će i ostale ove sezone biti jako nezgodne. Prvenstveno tu mislim na Vinkovce bez obzira što je riječ o novacima u Ligi. Što se nas tiče, ja uvijek ciljam na najviše. Ali kako će se situacija razvijati i u kojem smjeru će sezona ići to ne možemo znati. No, zadovoljio bi nas plasman među prve četiri ekipe“, zaključio je Marinović.

Raspored turnira 5. sezone 1. HMNLŽ