M. Pinčić, trener NK Zadar: “Razvili smo jedan sustav igre za koji vjerujem da će u doglednoj budućnosti dati jedan pravi rezultat”

Vrijeme čitanja: 2 min

Posljednjim petnaestim kolom završio je prvi dio sezone u natjecanju Treće HNL Nogometaši Zadra na stanku odlaze kao četvrtoplasirana momčad prvenstva.

Jesenski prvak je sinjski Junak koji na svom kontu ima 30 bodova, tri više od Splita i Hrvaca na drugom i trećem mjestu dok je momčad sa Stanova osvojila 26 bodova. Zadrani su na omjeru od 7 pobjeda, 5 neodlučenih ishoda i 3 poraza.

dig

Trener NK Zadar, Marko Pinčić.

„U jednom djelu sam zadovoljan, uzeli smo ovu polusezonu da vidimo gdje smo, da krenemo s novim kadrom, svojim kadrom da isprofiliramo što više svojih mladih igrača, mislim da smo u tome i uspjeli. Razvili smo jedan sustav igre za koji vjerujem da će u doglednoj budućnosti dati jedan pravi rezultat, ne samo ulazak u Drugu ligu nego i više od toga. Blizu smo prvog mjesta. Kada bi se sada vraćao unatrag, utakmicu po utakmicu, našao bi još dosta toga što nije bilo dobro, međutim, ne želim se sada fokusirati na to, znam što nam je činiti da budemo još bolji i na čemu trebamo dodatno poraditi”.

Momčad u potpunosti zadarska, spoj mladosti i iskustva.

„Na to smo ponosni, to je naš primarni cilj da napravimo selekciju od svojih igrača. Naši dečki su dobili priliku, pokazali su da je naše vjerovanje prema njima s pravom, pokazali su da imaju potencijal i da mogu u dogledno vrijeme biti nositelji igre u svom klubu”.

dig

Druga liga želja.

„Ja kao trener imam svoju ambiciju i uvijek težim nečemu više, ne samo Drugoj ligi nego i plasmanu u elitni rang jer Zadar tamo pripada. Tamo nam je mjesto a sada kada će do toga doći, vidjet ćemo” – zaključio je Pinčić.

S pripremama za proljetni dio sezone dečki kreću 10. siječnja, nastavak Treće HNL predviđen je za 22. veljače kada Zadrane očekuje derbi kola i gostovanje u Parku mladeži kod Splita.