Andrija Božičević iz Kuglačkog kluba Zadar juniorski doprvak Hrvatske!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Na pojedinačnom prvenstvu u konkurenciji igrača do 23 godine starosti, igrač Kuglačkog kluba Zadar Andrija Božičević osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Na prvenstvu koje se u trajanju od dva dana proteklog vikenda održalo u Delnicama Božičević je i u prvom i drugom nastupu imao podjednak rezultat.

Prvog dana srušio je 572 čunja, drugog 585 što je ukupno iznosilo 1157 čunjeva što je za 36 čunjeva bio slabiji rezultat od prvaka Luke Požege iz Kuglačkog kluba Željezničar iz Čakovca. Treće mjesto osvojio je Filip Boc iz zaprešićkog Kuglačkog kluba Ban Jelačić.

„Ovo drugo mjesto puno mi znači s obzirom da sam posljednji put nastupio u ovoj konkurenciji igrača do 23 godine. I ove je godine konkurenciji bila poprilično jaka, a i kuglana u Delnicama je malo zahtjevnija. Stoga sam i očekivao malo slabije rezultate ispod šesto čunjeva. U nekim svojim naumima uoči početka prvenstva želio sam odigrati u oba nastupa na podjednakom nivou što mi je u konačnici i pošlo za rukom. Znao sam da je Luka Požega u dobroj formi i znao sam da će ga biti teško nadmašiti. Iz tog razloga i nisam previše razočaran što nisam osvojio prvo mjesto. Medalja je tu i jako mi je drago da sam je osvojio za svoj sadašnji klub, Kuglački klub Zadar“, rekao je nakon prvenstva u Delnicama Andrija Božičević koji se prošle godine u paru sa svojim klupskim kolegom Matijom Cindrićem okitio naslovom juniorskih državnih prvaka u paru na Prvenstvu Hrvatske održanom u rodnom Ogulinu.

Sada je osvajanjem drugog mjesta stigao i do najvećeg uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji jer mu dosadašnji najbolji rezultat datira iz 2016. godine kada je ovaj mladi i perspektivni Ogulinac osvojio peto mjesto.

Čestitke Andriji i Kuglačkom klubu Zadar od strane portala Sport023!