II. Memorijal “Zvonko Todorić” u subotu u kuglani Mocire!

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglački klub Zadar i ove će godine biti domaćin i organizator Memorijala „Zvonko Todorić“, koji se u sjećanje na bivšeg igrača KK Zadar i tajnika kluba drugu godinu zaredom održava u subotu u kuglani Mocire.

I. Memorijal osvojila je, baš kako i doliči, ekipa Zvonko Todorić u sastavu Mario Baljak, Luka Ukalović, Petar Zubčić i Marko Vidak, a na turniru je nastupilo devet momčadi.

Ovog puta turnir će se igrati samo u pojedinačnoj konkurenciji, a na njemu će zaigrati 28 igrača.

„Mahom naši i Zvonkovi prijatelji i znanci“, kaže nam kapetan KK Zadar Mario Baljak.

„Doći će nam prijatelji iz Otočca, Splita i Šibenika. Nas domaćih skupilo se 16 tako da će nas sve skupa nastupiti 28. Ovo je samo mala gesta nas iz kluba za sve ono što je Zvonko učinio za Kuglački klub Zadar i kuglanje u Hrvatskoj uopće. Mi smo jako sretni da možemo organizirati ovaj Memorijal i nadamo se kako će on u budućnosti postati tradicionalan.“

Zvonko Todorić rođen je Zmijavcima 1954. godine. Preminuo je u studenom 2017., a pokopan je u Lukoranu na otoku Ugljanu. Od 1989. godine bio je istaknuti član i igrač Kuglačkog kluba Zadar čije je boje branio gotovo dva desetljeća i to u vrijeme kada je ovaj zadarski sportski kolektiv postizao najveće uspjehe. Todorić je 1985. godine osvojio i naslov pojedinačnog prvaka bivše Jugoslavije, a u karijeri je osim za KK Zadar igrao još za Kuglački klub Split, te Kuglački klub Obrtnik.

Zvonko Todorić

Početak II. Memorijala „Zvonko Todorić“ najavljen je za 13 sati. Nakon onog sportskog dijela uslijedit će druženje, a domaćin se pobrinuo i za slasnu večeru kojoj će prisustvovati i igrači i posjetitelji turnira.