Natjecanje na ergometrima Gradu na dar: Veslači Jadrana nastupali u čast Grada

Vrijeme čitanja: < 1 min

Povodom obilježavanja Dana Grada Zadra, kao i svake godine, Veslački klub Jadran obilježio je taj dan organizacijom klupskog natjecanja na veslačkom simulatoru ili ergometru.

Nažalost, ove godine vremenske neprilike, odnosno jako jugo i kiša, nisu dopustili da se natjecanje održi na atraktivnoj lokaciji zadarskog Foruma kao protekle dvije godine, pa je događaj održan u Veslačkom domu.

Nastupili su veslači Jadrana u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Održano je ukupno pet utrka, a natjecanje je započelo utrkom kadeta na dionici od 1000 metara u kojoj je najbolje vrijeme ostvario Đani Švenjak ispred Lovre Kurtina i Nikole Tota. U istoj kategoriji kod veslačica najbrža je bila Petra Babara ispred Mihaele Kos i Stelle Pavlović.

U kategoriji mlađih juniora na 2000 metara najbrži je bio Bernard Murtić ispred Petra Miloša i Ivana Mustaća. Kod mlađih juniorki najbrža je bila Sara Žuvanić ispred Ivane Sladić i Mare Bencun.

Mihovil Bogatić bio je najbrži u konkurenciji juniora ispred Dominika Šanga i Luke Ivkovića, dok je kod juniorki najbrža bila Laura Antičević ispred Natali Pera.

Leon Mikulić zauzeo je prvo mjesto kod seniora ispred Andreasa Vaška, dok je kod seniorki najbrža je bila Iva Karačić ispred Maris Milin.