Zadar bez iznenađenja kod Medveščaka!

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra porazom su zaključili prvi dio sezone u natjecanju Prve hrvatske kuglčke lige. Bolji od njih u dvoboju 9. kola u Zagrebu su bili igrači Medveščaka koji su na kraju slavili s 8:0 (3418:3286).

Iako poraz bez osvojenog boda na prvu sugerira kako su Zadrani u glavnom gradu pali bez ispaljenog metka, rezultati međusobnih dvoboja pokazuju kako to i nije bila tako čista i uvjerljiva pobjeda zagrebačkog sastava.

Nakon prvog para Zaprešić je poveo s 2:0. Andrija Božičević osvojio je tek set protiv Zlatka Filipančića, dok je Luka Ukalović pružio bolji otpor Darku Mađaru koji je na kraju uzeo bod zahvaljujući višku od 13 poena.

Zanimljivo je bilo i u drugom paru pogotovo u dvoboju između Stanka Čote i Zdravka Tonkovića u kojem je domaći igrač također došao do boda nakon što je u konačnici slavio sa samo sedam čunjeva prednosti. Matija Cindrić nakon prvog osvojenog seta, nažalost, nije nastavio u tom ritmu pa je pobjeda prilično glatko otišla na stranu Dinka Džepine-Bajića.

Niti u trećoj izmjeni gosti nisu uspjeli doći do slavlja iako je veliku priliku za to imao kapetan Marijo Baljak koji je na prilično dominantan način osvojio prvi set protiv Perice Pavića, ali je ostala tri odigrao prilično slabašno pa je Pavić u konačnici slavio s jednim čunjom presnosti ali i 3:1 u setovima. Nažalost, Tibor Nemet uvjerljivo poražen od Marinka Matića pa su bodovi tako zasluženo ostali u Zagrebu.

“Odigrali smo jednu od lošijih utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva. No ono što boli još i više je što niti Medveščak nije odigrao nešto posebno dobro, a na kraju je zasluženo slavio visokim rezultatom. Čini mi se kako nismo bili ni psihički ni fizički spremni da odigramo neku bolju utakmicu i eventualno iznenadimo Medveščaka na njegovim stazama”, razočarano je zvučao kapetan Baljak u osvrtu na utakmicu.

Marijo Baljak

Porazom od Medveščaka Zadrani su polusezonu okončali na šestom mjestu prvenstvene ljestvice s osam bodova i omjerom od četiri pobjede i pet poraza.

Prvenstvo se nastavlja krajem siječnja iduće godine kada na Mocirama u sklopu 10. kola gostuje splitski Mertojak.

KK Medveščak 1958 – KK Zadar 8:0 (3418:3286)
Z. Filipančić – A. Božičević 1:3 (566:543) D. Mađar – L. Ukalović 2:2 (577:564) Z. Tonković – S. Čota 2:2 (587:581) D. Džepina-Bajić – M. Cindrić 3:1 (557:507) P. Pavić – M. Baljak 3:1 (576:575) M. Matić – T. Nemet 4:0 (555:516)