29 ožu 2024
Tea Radil i David Bajlo državni prvaci u sportskom ribolovu štapom sa obale za 2019. godinu
Ostali sportovi

Tea Radil i David Bajlo državni prvaci u sportskom ribolovu štapom sa obale za 2019. godinu

Športsko ribolovno društvo Zubatac Zadar bio je organizator državnog prvenstva u sportskom ribolovu štapom sa obale za kategoriju seniora i seniorki od 08.-10.studenog. Plaža u Petrčanima i zadarska riva bile su lovne zone koje su unatoč jugu i kiši pružile idealne uvijete da natjecanje prođe prema pravilima. 24 najbolja seniora i 24 najbolje seniorke u dva lova dana ulovili su ukupno 2.692 primjerka validne ribe.

Titulom državne prvakinje za 2019. godinu okitila se Tea Radil koja je u dva lovna dana ulovila ukupno 96 validna primjerka. Državni prvak u kategoriji seniora postao je David Bajlo sa 106 ulovljena primjerka. Vice prvaci Hrvatske postali su Estera Bajlo i Dubravko Pejdo. Osim 4 pojedinačne medalje ŠRD Zubatac Zadar uzeo je i 4 ekipna odličja. David Bajlo u ekipi sa Dubravkom Pejdom uzeli su zlato, dok su Marko Sikirić i Ivan Galzina uzeli srebro. Ekipna odličja kod seniorki uzele su Tea Radil i Ela Galzina zlato te Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar srebro.

„ŠRD Zubatac Zadar gotovo da je svake godine organizator državnog ili međužupanijskog prvenstva međutim ovo je za nas bio izazov jer se radi o kategoriji seniora i seniorke gdje se ne opraštaju tehničke greške i propusti. Voditelji natjecanja, sudci i pomoćni sudci odradili su zadatke na najvišem nivou. Osim na što smo se pokazali kao izvrstan domaćin i organizator prezadovoljni smo rezultatima. Kada kao klub uzmete 4 pojedinačna i 4 ekipna odličja to znači da ste najbolji i nadmoćni.“ – poručuju iz Zubaca.

Nakon državnog prvenstva slijedi razigravanje za status reprezentativaca u ovoj kategoriji koje će se održati od 22.-24. studenog  u Makarskoj, što je samo uvertira za svjetsko prvenstvo u Francuskoj u rujnu 2020. godine.