11 kol 2022
Šime Kraljević nakon pobjede nad Škrljevom: “Dobro je, ali morat ćemo poraditi na novim, alternativnim rješenjima!”
Košarka

Šime Kraljević nakon pobjede nad Škrljevom: “Dobro je, ali morat ćemo poraditi na novim, alternativnim rješenjima!”

U prilično komfornoj situaciji, pred dvoboje s Cibonom i Zadrom našli su se košarkaši Sonik-Puntamike nakon jučerašnje 75:60 pobjede nad Škrljevom. Puntamičani su, doduše s utakmicom više, trenutačno zasjeli na visoko peto mjesto ljestvice, a što je još važnije uspjeli su doći i do svoje prve domaće pobjede u HT Premijer lige što će im sigurno s leđa skinuti breme koje ih je, hoćeš-nećeš, sigurno opterećivalo.

Vidjelo se to dobro u prvih petnaest minuta jučerašnje utakmice u kojoj igrači Šime Kraljevića ne bi pogodili ni s mula u more, kako se kaže. No, kada su u drugom dijelu uspjeli skinuti okove pritiska domaćeg terena i utakmici udarili svoj ritam, sve se okrenulo u njihovu korist. Silna energija igrača Puntamike usisala je Riječane u centrifugu iz koje ih je izvukla tek sirena koja je, srećom po njih, označila kraj dvoboja.

„Dobro smo skautirali ekipu Škrljeva, znali smo odakle prijete najveće opasnosti i kad smo u trećoj četvrtini to počeli korigirati došli smo na stazu uspjeha. Dižemo se, igramo sve bolje i bolje, no u ovih dva tjedna pred utakmice s Cibonom i Zadrom morat ćemo poraditi na novim setovima jer smo, čini mi se, već pročitana knjiga. Trebamo raditi na novim, alternativnim rješenjima u obrani kao i na ulasku u utakmicu gdje u pravilu uvijek dajemo protivniku desetak poena prednosti i tek onda počinjemo igrati. Na tome ćemo morati poraditi najviše“, samokritičan je, ali i vidno zadovoljan bio Kraljević.   

Iako je obol pobjedi protiv Škrljeva dala cijela momčad dva su se igrača istaknula za nijansu. To su Teo Petani koji je bio konstanta kroz cijeli dvoboj i koji je utakmicu završio sa 18 poena, te Filip Jošić koji je dao onu dodatnu energiju i sa nekoliko vrlo važnih koševa u ključnim trenucima donio svojim suigračima potreban mir i rasterećenje. Jošić je na kraju utakmicu završio sa 17 koševa što mu je ujedno i najbolje šutersko izdanje u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Naravno, spomenut ćemo se i pohvaliti učinak i dva Zadrana u „krivom“ dresu. Ante Gospić u prvom je poluvremenu bio nezaustavljiv, a ništa lošiji od njega nije bio niti Ivan Batur za kojeg domaća obrana često nije imala rješenje. Njih dvojica kombinirano su od 60 koševa Škrljeva ubacili čak 43, Gospić 24 – Batur 19.