Odbojkašice Zadra na Višnjiku dočekuju Veli vrh, odbojkaši gosti Splita!

Vrijeme čitanja: 2 min

Šesto kolo Prve hrvatske odbojkaške lige za žene Zadrankama u goste dovodi Veli vrh iz Pule, novaka u Ligi koji se s omjerom od dvije pobjede i tri poraza nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. S druge strane, igračice trenera Roberta Kresoje u dosadašnjem su dijelu sezone ostvarile tri pobjede uz dva poraza te se sa devet bodova nalaze na četvrtoj poziciji.

Nakon poraza od Dinama u prošlom kolu, Zadranke su, prema riječima njihove primačice Vane Mrduljaš odlučne da se već s ovom utakmicom, koja je na rasporedu u nedjelju od 16 sati u dvorani 4 ŠC Višnjik, vrate na pobjednički kolosijek.

„To je lakše reći nego učiniti. Veli vrh je novi u Ligi i ne znamo puno o njima. Ali njihovi rezultati pokazuju kako su dobra ekipa. U utakmicu protiv njih ćemo ući bez ikakvog podcjenjivanja i sa velikom željom da pokažemo što znamo i uzmemo ove vrijedne bodove.“

Vana Mrduljaš

Nedjelja je dan i kada će na parket istrčati i odbojkaši Zadra pred kojima je gostovanje kod Splita u sklopu petog kola Super lige. U Dalmatinski derbi Zadrani ulaze sa sedme pozicije i sa tri uzastopna poraza od kojih je najbolniji bio onaj u prošlom kolu kada ih je s 3:0 kod kuće deklasirao Medicinar Trnje.

Split je, pak, u još goroj poziciji jer ovu utakmicu dočekuje na posljednjem mjestu bez ijedne pobjede pa je i jednima i drugima pobjeda nasušno potrebna kao svojevrsni zamašnjak za nastavak sezone. Kapetan Zadrana, Antonio Surać.

„Smatram kako je samo stjecajem okolnosti Split u ovom trenutku na posljednjem mjestu. Naime, oni su u prva četiri kola imali strašno težak raspored u kojem su već odigrali dvoboje protiv favorita i odatle ta njihova nula u rubrici pobjede. Siguran sam kako će se Split u nastavku sezone dizati iz utakmice u utakmicu. Ali mi se nećemo baviti s njima. Spremamo se za tu utakmicu kao da nam je zadnja u životu.

Moram napomenuti i kako se atmosfera u momčadi mrvicu narušila nakon onog domaćeg poraza od Marsonije kada smo izgubili nemoguće. Smatram kako nema razloga za to. Siguran sam da nam je netko ponudio pet bodova nakon četiri kola kako bi ih prihvatili. Gorak okus je ostao samo zbog načina na koji smo gubili bodove, a ne toliko zbog igre. Osim u ovom zadnjem kolu protiv Medicinara gdje se nismo pojavili na utakmici. Sad se moramo okrenuti utakmici protiv Splita i pokušati doći do pobjede što bi bilo uistinu sjajno. No, kao što sam rekao, Split je jedna jako dobra i iskusna ekipa. Bit će teško ali poštenim se pristupom može postići puno toga pa tako i uzeti bodove u ovoj utakmici.“

 

Antonio Surać

Susret odbojkaša Splita i Zadra igra se u Sportskom centru Poljud s početkom u 18 sati.