K. Maraković, trener Rukometnog kluba Zadar 1954: “Momci žive za rukomet i kada je tako, onda i rezultat mora doći”

Vrijeme čitanja: 2 min

Bolji ulazak u sezonu Druge lige skupine Jug sigurno nisu mogli niti zamisliti predstavnici Rukometnog kluba Zadar 1952.

Iza njih je svih pet pobjeda, posljednje slavlje bilo je u županijskom derbiju protiv Biograda.

„Početak iz snova, sve ide kako treba biti. Dečki odlično treniraju i ovo sve je sada rezultat tog odličnog rada. Momci žive za rukomet i kada je tako, onda i rezultat mora doći” – ističe trener RK Zadar 1952, Krešimir Maraković.

Atmosfera u klubu vjerujemo da je izvrsna.

„Istina, prava su klapa, žive za ovo čime se bave. Dečki koju su ostali od prije, oni stariji od 22, 23 godine i mlađi koji su tu, odlično surađuju, svi imaju isti cilj i ja uživam biti njihov trener na svakom treningu, tako i na utakmici”.

Igrački kadar u odnosu na lanjsku sezonu.

„Bilo je dosta promjena, šest standardnih igrača je otišlo, većinom srednjoškolci koji su otišli na fakultet, došli su opet oni mladi koji su čekali svoju priliku i na najbolji mogući način su ju ugrabili”.

Ovaj rezultat, je li za vas iznenađenje.

„Jedino u tome da su dečki u kratkom periodu postali prava momčad, stariji su prihvatili mlađe, kemija je izvrsna i to je ono što je mene možda iznenadilo”.

Rastu li sada ambicije.

„To je logično, čim su pobjede tu, nama je ambicija u svaku utakmicu maksimalno ozbiljno. Željni smo svi napretka, uspjeha, idemo korak po korak, kolo po kolo pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti” – istaknuo je na kraju Maraković.