16 svi 2021
Davor Karlović nakon odličnog starta STK Donat u novu sezonu: “Cilj je povratak u društvo najboljih hrvatskih momčadi!”
Ostali sportovi

Davor Karlović nakon odličnog starta STK Donat u novu sezonu: “Cilj je povratak u društvo najboljih hrvatskih momčadi!”

Stolnoteniski klub Donat sjajno je krenuo u novu sezonu u natjecanju Prve hrvatske lige zapad. U pet odigranih dvoboja u uvodna tri kola Zadrani ne znaju za poraz što ih uvjerljivo drži na prvom mjestu prvenstvene ljestvice i čini najizglednijim kandidatima za povratak u društvo najboljih hrvatskih stolnoteniskih momčadi.

„Mi smo zadovoljni s tima da smo u ovih pet kola odigrali i dva derbija protiv ekipa koje smo procvcijenili kako bi nam mogle biti najveći konkurenti na našem putu povratka u Super ligu. Dobili smo u tim dvobojima momčad Kvarnera s 4:0 u Zadru a potom smo pobijedili u Velikoj Gorici momčad Stanfara. Tu smo mogli čak i puno bolje proći jer smo vodili s 3:0 i 2:0 u parovima. Na kraju smo sami sebi zakomplicirali život te pobijedili s 4:2 što me u isto vrijeme veseli i rastužuje jer smo mogli pobijediti i uvjerljivije da u slučaju nekakvog zatvaranja kruga mi budemo tikoji imaju ekstra rezultat na svojoj strani“, kaže  trener Donata Davor Karlović i ističe kako je posebno zadovoljan činjenicom da su čak tri od pet pobjeda ostvarene na gostujućim stolovima.

„Da, i sad nas u dvoboju idućeg kola očekuju također dvije gostujuće utakmice kod Dugog Sela i TIS Zagreba. To su momčadi iz sredine i dna ljestvice ali opuštanja nema i ne smije biti. Moramo biti profesionalni do kraja jer nam u posljednjem kolu prije pauze kod kuće stižu Samobor i Zabok. Dvije dobre ekipe s tim da je Zabok malo slabija, dok Samobor ima tek jedan poraz. No, Samobor nije još igrao s onim jačim ekipama pa ćemo vidjeti s kojim će skorom doći u Zadar.“

Pogled na tablicu Karlovića uistinu može činiti sretnim čovjekom. No, isto tako još sretniji i ponosniji može biti na činjenicu što su čak tri igrača Donata među šest najboljih na ljestvici pojedinačnih skorova. Tomislav Zubčić je prvi s učinkom od sedam pobjeda iz isto toliko susreta, Ivan Zeljko je odmah ispod njega na drugom mjestu sa šest pobjeda i jednim porazom, a šesto mjesto drži Antonio Goja sa četiri pobjede i jednim porazom u pet nastupa.

„Tu svakako moram pohvaliti Antonija koji igra jako, jako dobro i koji je u Velikoj Gorici dobio njihovog najboljeg igrača Petrovića čime nam je otvorio put prema uvjerljivoj pobjedi. Izgubio je jedan meč protiv Zagreba u koji je ušao prilično opušteno. Lijepo sam mu govorio da ostavi iza sebe Veliku Goricu i da se skoncentrira na novi meč. Međutim, to opuštanje ga je koštalo poraza. Ivan Zeljko je jedan meč izgubio jer ima otečen zglob i igra sa stisnutim zubima. Sve za ekipu. Da je zdrav siguran sam kako ne bi izgubio ni taj jedan. A što se tiče Zubčića tu nemam što reći. On je klasa za sebe. To je momak i igrač o kojem rezultati sve govore. Njegove pobjede me, iskreno, ne iznenađuju.“

S obzirom na odličan početak sezone u klubu ne kriju kako su ambicije povratak u viši rang i to sa najboljim mogućim učinkom baš kao i prije dvije sezone kada su u 18 susreta upisali isto toliko pobjeda.

„Idemo iz kola u kolo. Imamo naš cilj za koji se spremamo ali u sportu se ne može ništa reći sa sigurnošću. Ne daj Bože ozljeda ili bolest i onda će sve biti dobro. Ukoliko nas one zaobiđu onda se sigurno nadamo povratku u društvo najboljih“, zaključio je Karlović.

Tablica 1. HL Zapad nakon pet kola