Odbojkaši i odbojkašice Zadra upisali uvjerljive poraze od Trnja i Dinama!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaši Zadra poraženi su kod kuće u dvoboju 4. kola Super lige od Medicinara Trnje rezultatom 3:0 u setovima. Zadrani u ovom dvoboju nisu imali šanse protiv protivnika koji je pokazao kako u svojim redovima ima odličnih mladih igrača baš kako je to trener Zadra Marin Masnić istaknuo i u najavi utakmice.

Previše dekoncentracije u osnovim elementima odbojkaške igre, kao što su prijem i servis, koštale su Zadar novih domaćih bodova. Prva dva seta Zadrani su odigrali za potpuni zaborav, a posebno je bolan za sve gledatelje na Višnjiku bio je drugi u kojem su gosti već nakon nekoliko minuta vodili s 11:1.

Jedini set u kojem su bili konkurentni bio je onaj treći. Ali samo do otrilike njegove polovice kada su gosti otišli na plus pet i praktički zaključili utakmicu.

“Poraz bez ispaljenog metka. Čak je atmosfera prije utakmice između nas bila jako dobra pa sam pomislio kako bi ovo mogla biti jedna neizvjesna i borbena utakmica. Ali kad smo krenuli sa servom u sajlu u dnu mreže i kad nismo zaštitili napadača, sve je krenulo u krivom smjeru. Prva dva seta smo se tražili i nismo odigrali ništa od onog što smo se dogovorili. Tek smo u trećem i to do pola odigrali onako kako smo trebali otpočetka. No, na kraju sko opet imali pad koncentracije i završilo je kako je završilo”, izjavio je nakon utakmice kapetan Zadra Antonio Surać.

Nažalost, ništa bolje od svojih muških kolega nisu prošle niti odbojkašice Zadra koje su istim rezultatom u Zagrebu u dvoboju 5. kola Prve lige poražene od Dinama.

Ipak, Zadranke su pružile dobar otpor favoriziranim protivnicama no to im u konačnici nije donijelo ništa više od časnog poraza.

“Utakmica je bila jako znimljiva i svaki je set mogao otići i na jednu i na drugi stranu. Mi smo u završnicama svakog od njih radile jako puno grešaka tako da su sva tri otišla na stranu Dinama. Bez obzira na poraz mogu mirne duše reći kako nam je ovo bila najbolje odigrana utakmica dosada. Vidljiv je napredak u našoj igri što je posljedica dobrih treninga koje odrađujemo”, na utakmicu se osvrnula igrčica Zadra Vana Mrduljaš.

Odbojkaši Zadra se sada nakon četiri kola nalaze na petom mjestu s pet bodova, dok su odbojkašice s devet bodova na trećem mjestu. U idućim kolima odbojkašicama Zadra u goste stiže ekipa Veli vrh, dok odbojkaši idu u goste Splitu.

OK Zadar – OK Medicinar Trnje 0:3 (18:25, 10:25, 19:25)

OK Dinamo – OK Zadar 3:0 (25:20, 25:16, 25:20)