16 tra 2024
Drama na Gripama! Dujić sa slobodnih bacanja donijela pobjedu Zadru!
Košarka

Drama na Gripama! Dujić sa slobodnih bacanja donijela pobjedu Zadru!

Košarkašice Zadra slavile su u  Dalmatinskom derbiju igranom na Gripama u sklopu 5. kola Prve lige protiv Splita rezultatom 80:78. Zadranke su se za prvu gostujuću pobjedu sezone morale itekako pomučiti iako su već do odmora imale dvocifrenu prednost na svojoj strani.

Naše su igračice dobro otvorile utakmicu te su na poluvrijeme otišle s prednošću od 11 poena(35:46). Povukle su u tom periodu najiskusnije Ana Vrsaljko i Ivana Dujić koje su kombinirano ubacile 25 poena, a ovog su puta imale pomoć i od Nike Jelenković koja ih je do poluvremena ubacila 10 te Anđele Oštrić koja je upisala 8 koševa.

Međutim, sve dobro odrađeno u prve dvije četvrtine Zadranke su profućkale u trećoj u kojoj su domaće igračice prvo sustigle prednost gošći da bi na pola posljednje dionice i prvi put prešle u vodstvo.

Posljednje dvije minute utakmice ponudile su pravu dramu. Split je na 43 sekunde prije kraja vodio 76:71 i činilo se kako će dvoboj mirno privesti kraju u svoju korist. No, s tim se nisu složile Oštrić i Jelenković koje su dvjema tricama prednost od jednog koša vratile na stranu Zadra. Dujić je potom pogodila jedno od dva slobodna bacanja za plus dva, da bi na pet sekundi do kraja rezultat bio poravnat košem Gabrijele Visković. Ipak, da utakmica ne ode u produžetak pobrinula se Dujić koja je izborila prekršaj za dva slobodna bacanja koja je i iskoristila za vrlo vrijednu pobjedu.

Dujić je na kraju utakmicu završila s 26 koševa i 5 asistencija, a pratile su je Vrsaljko s košem manje i 9 skokova te Jelenković s 15 poena i 8 skokova. Kod domaćih najefikasnija je bila Ivana Brnas sa 17 ubačaja.

Zadranke su sada nakon četiri kola na omjeru od po dvije pobjede i poraza te šest bodova. U prvenstvu sada slijedi pauza zbog odigravanja utakmica u Kupu Ružice Meglaj Rimac te FIBA-inih reprezentativnih windowsa, a svoju sljedeću utakmicu Prve lige naše će igračice odigrati na Višnjiku protiv Šibenika.