199 sudionika na 3. MTB maratonu “Posedarje 2019”

Vrijeme čitanja: 2 min

Iza nas je i treće kolo XC Zimske lige Dalmacije (XCZLD) koje je proteklog vikenda održano u organizaciji biciklističkog kluba Posedarje. Vrlo atraktivna staza i gotovo savršene vremenske prilike u Posedarje su privukle veliki broj biciklista iz Hrvatske, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.

Na startu 3. MTB maratona “Posedarje 2019.“ tako se našlo 199 vozačica i vozača koji su morali savladati poprilično zahtjevnu stazu.

Natjecatelji u muškim kategorijama morali su savladati ukupno 698 metara visinske razlike na stazi duljine 27.8 kilometra. Ispred djevojaka i mlađih vozači do 17 godina starosti našla se pak nešto lakša varijanta staze duljine 22.4 kilometra odnosno 567 visinske razlike.

Naporne uspone donekle su ublažili spustevi uz same uvale s prekrasnim pogledom na Velebit, kameni singlovi, dropovi, tunel i mostovi koje su specijalno za maraton sagradili vrijedni članovi BK Posedarje.

Ukupni pobjednik utrke, te pobjednik u kategoriji od 17 do 19 godina, je član slovenskog Adria Mobila, Bruno Paškalin koji je slavio s vremenom 1:14:08. Pobjednik kategorije do 17 godina je Paško Duilo (BK Krka Skradin), od 19 do 30 godina je Davor Krezić (BK Kairos), dok je u kategoriji od 30 do 40 godina najbrži bio Ivan Kurtov (BBK Pakoštane).

Pobjednik kategorije od 40 do 50 godina je Ivica Mesarić (BBK Orlov krug), dok je u kategoriji od 50+ godina najbrži bio Joško Fržop (BBK Orlov). Najbrža žena bila je Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić) koja je stazu duljine 22.4 kilometra s 567 metara visinske razlike savladala u vremenu 1:16:35.

Ono što posebno veseli ponovno je velik broj djece koja su nastupila na dječjoj utrci namijenjenoj svima od 7 do 15 godina starosti. Na startu dječje utrke u Posedarju pojavio se tako čak 61 natjecatelj.

Iza članova biciklističkog kluba Posedarje još je jedna uspješna organizacija, a biciklistička karavana XC Zimske lige Dalmacije već se okreće sljedećem kolu koje će se održati 10. studenog u organizaciji BK Konavle.

Tekst: BK Posedarje

Foto: Boris Kačan