ŽNK Donat u derbiju 2. HNLŽ na Bagatu dočekuje Marjan. Ksenija Medini: “Derbi u punom smislu te riječi!”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Ženski nogometni klub Donat danas će u derbiju 5. kola u natjecanju 2. HNLŽ regije sjever – jug na svom igralištu na Bagatu ugostiti splitski Marjan.

U srazu dvije vodeće ekipe prvenstva Donatovke će tražiti novu pobjedu s kojom bi Splićankama pobjegle na tri boda razlike. Kada se tome doda i kako Zadranke imaju i utakmicu manje od svojih današnjih suparnica onda je prilično jasno kako je ovo dvoboj koji bi izravno mogao odlučiti i pitanje pobjednika prvog dijela sezone.

Zanimljivo, i jedna i druga ekipa u današnju utakmicu ulaze sa istom gol razlikom od plus 31 s tim da je splitski sastav primio pet golova dok je dres Donatove vratarke Nensi Adamović i dalje čist.

Sve ovo govori u prilog tome kako će se danas na Bagatu gledati dobar nogomet.

 „Očekuje nas derbi u punom smislu te riječi. Susjedi smo na ljestvici s tom razlikom da mi imamo utakmicu manje od njih. Marjan nam nije nepoznata ekipa jer smo s njima odigrale već nekoliko pripremnih utakmica. Ipak, one su ove sezone, za razliku od one prošle kada su igrale Prvu ligu, prilično oslabljene. A kako ćemo i mi u ovom dvoboju biti bez dvije važne igračice Karla Šabašov i Lucija Domazet koje su na reprezentativnom okupljanju, mislim da će omjer snaga na terenu biti takav da će gledatelji imati priliku vidjeti dobar nogomet. Vjerujem kako će sve proći u fer i korektnoj igri i neka onda pobijedi bolja ekipa“, rekla nam je u najavi utakmice igračica Donata Ksenija Medini.

Utakmica između nogometašica Donata i Marjana na igralištu Bagat počinje u 14;30 sati.