29 ožu 2024
ŽNK Donat na Bagatu pretrpio prvi poraz sezone. Marjan uzeo bodove i prvo mjesto!
Nogomet

ŽNK Donat na Bagatu pretrpio prvi poraz sezone. Marjan uzeo bodove i prvo mjesto!

Igračice ŽNK Donat upisale su i prvi poraz u natjecanju 2. HNLŽ regije sjever – jug. U derbi susretu 5. kola na svom su travnjaku poražene od splitskog Marjana rezulttom 2:1. Kada se sve zbroji i oduzme gošće su posve zasluženo došle do pobjede koja im je donijela i prvo mjesto na ljestvici koje im prepustio upravo Donat. Velikim hendikepom pokazalo se neigranje Lucije Domazet i Karle Šabašov koje su utakmicu propustile zbog reprezentativnog okupljanja.

Prvo poluvrijeme otišlo je na stranu ekipe Marjana koja je uz malo više koncentracije mogla imati i izraženije vodstvo od 2:1 s koliko se otišlo na odmor. Splićanke su povele preko Ivane Ćubić u 18. minuti te su veći dio prvog dijela imale utakmicu pod kontrolom. Zadranke u tom periodu nisu imale ideju kako ugroziti gostujuća vrata pa bilježimo tek jedan pokušaj iz slobodnog udarca u kojem je lopta završila pravo u naručju splitske vratarke. Ipak, jedna pogreška u 40. minuti u kojoj gostujuće igračice nisu uspjele izbaciti loptu u protivničku polovicu, u prilično čistoj situaciji, koštala ih je pogotka. Sjajno se nakon što je osvojila loptu Ina Fridrih spustila prema gostujućem kaznenom prostoru, a onda odmjerenim centaršutem na drugoj stativi pronašla Paulu Bačić koja neometana zabija za izjednačenje. No, već u sljedećem napadu ponovno šok za domaće. Gošće su se bolje snašle u gužvi ispred domaćeg gol, a najspretnija je bila Ćubić koja je prvo pogodila prečku da bi potom odbijenu loptu pospremila u gol za svoj drugi pogodak na utakmici.Imale su Donatovke još jednu sjajnu priliku za izjednačenje ali je lopta nakon šuta završila preko grede.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorile domaće igračice stvorivši dvije lijepe poluprilke u prvih par minuta.  No, gošće su se brzo pribrale te su ponovno uspostavile kontrolu nad sredinom terena gdje se i odvijao veći dio igre. Pokoja kontra koju su Zadranke tu i tamo uspjele stvoriti u pravilu nije završavala udarcem u vrata zbog previše driblinga i čvrstih startova Splićanki u međusobnim duelima.

I to je bilo to. Rezultat se do kraja nije promjenio pa su gošće sa sobom na put prema Splitu ponijele sva tri boda.

“Ne mogu se oteti dojmu kako su gošće više željele pobjedu od nas. Primili smo dva nespretna i nesretna gola i podsvjesno su cure možda osjetile da igraju protiv bolje ekipe i možda upravo iz tog razloga i nismo napravili više prema naprijed. Ali nismo bili kompletni i to se vrlo dobro osjetilo u igri. Međutim, nećemo sad previše žaliti ni za čime. Moramo raditi, moramo se poboljšati jer prvenstvo je dugo i još će se puno bodova prosipati putem. Idemo zasukati rukave i raditi dalje”, izjavio je nakon utakmice trener Donata Jure Perković.

Nakon pet kola igračice Donata sada se s utakmicom manje nalaze na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 9 bodova iza Marjana koji ih ima 12.

U idućem kolu naše će nogometašice ugostiti ekipu Pregrade iz istoimenog grada u Krapinsko-zagorskoj županiji.