Na Višnjik stiže Pula! U ŽKK Zadar uvjereni u prvu pobjedu u novoj sezoni Prve lige!

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon dva poraza u uvodna dva kola Prve domaće lige za žene košarkašice Zadra u dvoboju 3. kola u subotu na Višnjiku dočekuju ekipu Brionka Pula. Baš kao i Zadar, niti Pula u dosadašnjem dijelu sezone nije osjetila slast pobjede pa bi sutrašnja utakmica mogla biti prekretnica za ekipu koja upiše prve bodove.

Trener Zadra, Toni Matešić.

Toni Matešić

“Jako bitna utakmica je ispred nas. Utakmica u kojoj ćemo tražiti pozitivan ritam nakon dva poraza. Mobilizacija je na maksimumu i cilj nam je podići samopouzdanje kod igračica. Mislim da smo kroz treninge to i uspjeli jer, za primjer, u srijedu smo nakon više od tri sata treninga iz dvorane izašli uz smijeh. To je samo jedan pokazatelj kako smo na pravom putu što se tiče onog psihološkog dijela posla koji smo nakon tih poraza morali odraditi.

Za utakmicu s Pulom smo se dobro pripremili i smatram da je ovo protivnik po mjeri. Pula je ostala bez jedne važne igračice Trehub koja je bila i jedan od najboljih centara u ovoj ligi. I one su u negativnom ritmu nakon prva dva kola no na nama je da im nametnemo intenzitet i iskoristimo njihove nedostatke u obrani koji su evidentni s obzirom da su primili u prosjeku preko 90 koševa u te dvije utakmice.“

Sa trenerom su se složile i dvije najiskusnije igračice Zadra, Ana Vrsaljko i Ivana Dujić.

Ana Vrsaljko i Ivana Dujić

„Smatram da smo u ovoj utakmici potpuni favoriti i ne priznajem ništa osim pobjede. Isto tako smatram kako je ovo utakmica nakon koje ćemo se mi početi dizati i u formi i u rezultatima. Krećemo tražiti sebe da vidimo gdje nam je mjesto. Jer sve utakmice će biti prilično čupave i neizvjesne do samog kraja. Treba biti pozitivan i uvijek vjerovati u pobjedu. Pa i onda kad znaš da ćeš izgubiti“, kaže Vrsaljko, dok je Dujić ipak upozorila na oprez.

„Pula je poražena od Šibenika i Raguse koje su dvije odlične ekipe i to nas ne bi smjelo zavarati pa da pomislimo kako je riječ o nekoj lošoj ekipi. Smatram da su i one u novoj sezoni oslabljene kao i mi. Njihovi aduti su centri i mi moramo napraviti sve kako bi spriječili da lopta uopće dođe do njih u prednje polje. Moramo dobrom igrom malo podignuti atmosferu koja je uzdrmana s dva poraza. Imamo mladu ekipu koja nema dugog iskustva igranja Prve lige i ove godine upravo će te mlađe morati potegnuti malo više. Ranije im je bilo lakše „krpati“ se uz starije. No, nas starijih je ove godine manje i ako se ne potrudimo sve zajedno i ne pokažemo taj voljni moment, neće biti dobro. Imamo manjak iskustva to je evidentno, no taj voljni moment te borba i želja za pobjedom ne smije izostati nikada.“

Utakmica između košarkašica Zadra i Pule igra se u dvorani 4 ŠC Višnjik s početkom u 19 sati.