Danijel Jusup, trener KK Zadar: “Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem stoga se treba uhvatiti u koštac s problemima i pokušati ih riješiti”

Vrijeme čitanja: 2 min

Zadarskoj javnosti danas je predstavljen novi trener Košarkaškog kluba Zadar, Danijel Jusup. Jusup se na kormilo matičnog kluba vratio peti put.

U Zadru se uvijek osjećam komforno, to je moj grad i moj klub. To je nešto više od samog posla. Ukratko, drago mi je da sam tu. Trenutna situacija? Jako komplicirana budući da se moraju obavljati neki poslovi, a sezona je u tijeku. Treba promatrati roster i razmišljati o osvježenjima. Igrače treba podizati i fizički i psihološki jer dolazi do pada kada se ne ostvari adekvatan rezultat. Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem stoga se treba uhvatiti u koštac s problemima i pokušati ih riješiti. Sebe ne vidim kao neko instant rješenje jer u konačnici samo sustav daje ono što svakom klubu treba, a to je baza svojih igrača i tek onda dolaze rezultati.

Stručni stožer, ostaje li isti ili će biti rotacija.

Neke stvari treba mijenjati, ali malo je vremena do utakmice. Zasad trebamo sačekati i ništa ne dirati, potpuno se skoncentrirati na utakmicu, a onda ćemo vidjeti za dalje. U ovoj situaciji nam ne trebaju nekakvi potezi na prečac nego treba postaviti prioritete, a to nam je sada utakmica s Cibonom. Nakon toga u hodu gledati i stručni stožer i roster te vidjeti jesu li potrebne korekcije.

Kakvo je stanje zatekao u svlačionici.

Igrači su malo psihološki malo… Ma, nije im sve jedno. Sad je tu i novi trener kao nekakva distrakcija. Znate što, svi ti igrači koji dolaze, uglavnom ne znaju što je Zadar. To je specifičan klub u kojem se ne skrivaju emocije i rijetko gdje to tako. Onda se tu neki pogube, dok se neki dobro snađu. Vidim stoga da im nije lako, no sinergija sviju nas može pomoći da sve krene u boljem pravcu.

Debitantski nastup upisat će sutra kada će Zadar u Krešinom domu u nastavku ABA lige s početkom u 20 sati ugostiti zagrebačku Cibonu.

Jučer smo se počeli pripremati za tu utakmicu u kojoj su naboji uvijek malo viši i publika uvijek dođe u većem broju. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, ali nećemo na utakmicu gledati kao da je pitanje života i smrti. Jednostavno treba ići od treninga do treninga te utakmice do utakmice i tako razmišljati.

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik