Ante Vukorepa, odani vojnik “Svetaca”!

Vrijeme čitanja: 2 min

Ante Vukorepa Vuko, odani vojnik malonogometnog kluba Sveti Ante i čovjek odan crno-žutoj boji, bivši kapetan Svetaca, više od šest sezona u dobru i zlu s velikim entuzijazmom čeka svaku sljedeću utakmicu najdražeg mu kluba.

Ante, šest sezona u “svetom” crno – žutom dresu, koji su bili najljepši a koji najteži trenuci?

Istina, šest sezona u najdražem dresu, vrijeme brzo leti. Najljepši trenutak je definitivno ponovni ulazak u prvu ligu i vraćanje gdje nam je i mjesto, a za najteži ne trebamo puno dvojiti i razmišljati,to je definitivno ispadanje iz lige u niži rang.

Put do pakla i nazad, prvi put u povijesti ste ispali u drugu ligu, a onda se i ekspresno vratili nazad, kakvi su tvoji dojmovi o te dvije godine?

Tako je, to ispadanje iz lige je najteži trenutak u mojoj karijeri kojeg se ne želim niti prisjećati, dok smo u drugoligašku sezonu ušli odlučno i nismo se bojali prihvatiti ulogu favorita, iako nitko od nas nije očekivao da ćemo baš tako nadmoćno promarširati ligom.

Što svece čeka ovu sezonu i zašto kapetanska traka nije više na tvojoj ruci?

Sveci u ovoj povratničkoj sezoni imaju jasan cilj ulaska u play off, što smo na kraju krajeva rezultatima u prvih 5 kola jasno svima dali do znanja.
Nositi kapetansku traku je prije svega čast i velika odgovornost, a ja riječima ne mogu opisati kojim sam ponosom tri sezone nosio vrpcu najdražeg mi kluba. Odluku o vraćanju trake sam donio iz svojih osobnih razloga, a u svom nasljedniku vidim osobu koja toj ulozi pristupa s gotovo istom strašću kao i ja tako da nema straha.

Krešo Zrilić Deda?

A što o njemu reći što već nije rečeno i napisano. Čovjek koji svojom energijom i vedrim duhom uveseljava sve oko sebe. Mislim da se svi možemo složiti da je to jedan futsal fanatik bez kojeg sveci ne bi opstali sve ove godine, a nadamo se poznavajući njega da će još dugo dugo godina voditi ozbiljnu riječ u zadarskom futsalu.

Koji ti je nadraži, a koji najbolji suigrač s kojim si igrao i zašto?

Jako teško pitanje, najdraža suigrača imam dva, a to su moji kumovi Ivan Prendža i Šime Jakušić. A za najboljeg opet biram Šimu Jakušića koji kad je motiviran i bistre glave definitivno radi razliku na terenu i pojačanje je svakom klubu u zadarskoj županiji, a i šire.

Tvoja idealna petorka za prvo, drugo i “treće” poluvrijeme?

Moja idealna petorka za prvo i drugo poluvrijeme su definitivno svi moji suigrači iz svetaca koje ne bi mijenjao za ništa i nikoga na svijetu. Treće poluvrijeme? Lista je stvarno poduža i mislim da bi imali dovoljno materijala za jedan razgovor samo o toj temi 😂😂😂.

Najljepši trenuci futsal karijere?

Pod najljepše trenutke, definitivno bi ponovno naveo ulazak u prvu ligu i sezonu kad smo ušli u play potpuno neočekivano i skoro četvrtfinalu iznenadili favoriziranu Idassu.

Tekst: Marko Šimurina