1. Sonik ŽMNL: Nova promjena na vrhu, Tin predao prijestolje

Vrijeme čitanja: 2 min

Subotnji derbi između Tina i Svetog Ante je otišao na stranu u Svetaca. Dosta oslabljeni tinovci, usprkos minusu i hvatanju zaostatka, nisu se predali do samog kraja utakmice. Ipak šira klupa i manji umor su pobjedu i tri boda odnijeli prema Smiljevcu.

Gauni su se malo resetirali i dosta dugo su u šahu držali Idassu Nadin no manjak koncentracije i snage su ih koštali poraza. Idassa dosta dobra i naoko posložena, a lisac Stipe Vujević zabija.

Drugu pobjedu u nizu zbrajaju na Plovaniji i odmah je pogled s trafostanice bolji i jasniji. Primorac je bio dosta korektan i konkurentan no odlični vratar Luka Vučenović je uz zaključavanje svojih vrata stigao i zabiti gol te tako uzeti epitet igrača utakmice .

Zlatne bodove je uzela Samba u dvoboju s Poljicima. Niti dva gola prednosti nije bilo dovoljno da Poljica uzmu makar bod. Preokret plesača iz Poličnika je na koncu nagrađen pobjedom za lakši plov kroz ligu.

Triler, a možda i ljepoticu kola su odigrali Ploča i Stanovi. Svega je bilo, a na koncu po bod svakome ponajviše zahvaljujući Ninu Jurjeviću i Rožicu, dvostrukim strijelcima. Na koncu vise razloga za osmijeh imaju u Ploči jer su bili na rubu ponora no posljednja minuta je donijela bod.

Derbi kola između Varoši i Kontrol biroa je opravdao očekivanja i napunio tribine. Kontrol Biro,brojčano inferioran, je otvorio utakmicu ranim golom i kroz kontre čekao svoje prigode. Možda bi i uspjeli u naumu da motore nije upalio turbo Mate Bugarija,”one man show”. Hattrick i stalna opasnost po gol protivnika su ga prometnuli u prvo ime utakmice.

Napokon su i Vrsi pokazali zube, stisnuli se i odigrali mušku utakmicu. Puntamika je povela pa izjednačila i “odšetala” iz dvorane. Čak deset golova je deset novih rana za Jokija Vukošu i obitelj dok je ekipa Vrsi uz motiv više napokon imala razlog za slavlje.

Tekst: Krešimir Zrilić