1.Sonik ŽMNL: Kolo puno derbija pa tko voli nek izvoli

Vrijeme čitanja: < 1 min

 Kolo puno derbija pa tko voli nek izvoli. Prve četiri ekipe na tablici se sastaju međusobno no ima i drugih trilera.

Najstariji derbi u poslijeratnoj povijesti zadarske lige igraju Tin i Sveti Ante. Pjesnici su uvjerljivi, imaju sve pobjede i status favorita ide na njihovu stranu. Sveci sa Smiljevca su nesretno izgubili u prošlom kolu i svaki bod bi im digao motiv i krila.

Kada primiš dvanaest golova kao sto je bio slučaj sa Gaunima onda je stvar psihe i povratka u normalu bitna.Treba vidjeti kako su se Biograjci oduprli tome, a protivnik je najmanje za vaditi se, Idassa Nadin. Stipe Čulina ima mladu i moćnu momčad i očekuje novu pobjedu.

Mali Mourinho sa Plovanije,Ivan Jurić, je upisao svoju prvu prvoligašku pobjedu i lakše se diše. No vremena za slavlje nije bilo puno jer Primorac Ljubač čeka kao zapeta puška i svako opuštanje može biti kobno.

Nedjelja pripada novom derbiju cijelog kola u kojem Kontrol Biro čeka Varoš. Slađe od svih francuskih delicija i put vodi u Mocire. Motiv ne treba niti jednoj ekipi i to nam garantira spektakl, a uz toj još dodajemo imena koja nude sat vremena uživanja.

Mali derbi začelja igraju Poljica i Samba i odmah kažimo da obje momčadi planiraju pobijediti. Naravno da u pobjedničkom vlaku nema mjesta za sve.

Puntamika hoće pa neće, takav dojam ostavljaju na startu sezone. Vrsi plaćaju cijenu nekompletnosti i možda je ovaj dvoboj prekretnica, ali jednima i drugima. Pobjednik dobiva zamah za dalje, a motiva neće nedostajati.

Ploča i Stanovi nam nekako prolaze ispod radara u najavi no mirise možda na najzanimljiviju utakmicu kola. Tumina bojna iz legendarne garaže još ne zna za poraz, a lovci stižu i napadaju. Kapitanović, Šarić i vukovi prijete te ne misle stati na tome, žele tri boda.

Tekst: Krešimir Zrilić