Odbojkašice Zadra pobjedom nad Don Boscom zakoračile u novu sezonu Prve lige!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkašice Zadra na najbolji su mogući način, pobjedom, otvorile novu sezonu u natjecanju Prve domaće lige. Rezultatom 3:1 na Višnjiku su bile bolje od zagrebačke ekipe Don Bosco.

Dvadeset i pet minuta trebalo je Zadrankama da u početnom setu slome otpor gošći koje su se u tom periodu prikazale kao jedna sasvim solidna i prilično dobro uigrana ekipa. S druge strane, domaće su igračice u utakmicu ušle prilično rezrvirano, pritisnute grčem koji sa sobom nosi prva službena utakmica nove sezone. Ipak, uspjele su Zadranke zadržati dovoljan nivo koncentracije da u razlici dođu do prvog seta.

To je sigurno pridonijelo da se igračice trenera Roberta Kresoje u drugom setu mrvicu opuste i zaigraju puno lepršavije i raznovrsnije. Takva igra donijela je i prednost od 13:6  u uvodnom dijelu seta. No, gošće se niti tada nisu predavale. Uspjele su smanjiti rezultat na samo jedan poen zaostatka ali dalje od toga nije išlo. Zadranke su se pribrale, vratile konce igre u svoje ruke te set mirno privele kraju u svoju korist.

Vodstvo od 2:0 kao da je navelo domaće da pomisle kako je susret završio i prije njegovog kraja što je ekipa Don Bosca iskoristila u punoj mjeri te došla do osvojenog seta vrativši na taj način utakmici malo neizvjesnosti.

Međutim, ona nije trajala dugo jer je četvrti set opet otišao na stranu Zadranki koje su tako došle do prvih bodova u novoj sezoni. Bodova s kojima se u svakom slučaju lakše gleda prema nastavku prvenstva.

Franka Volpi Kobal

“Najbitnije je bilo da probijemo led i hvala Bogu da je ova prva utakmica završila našim pobjedom. Nisam u potpunosti zadovoljna jer smo izgubile taj jedan set u kojem smo se prilično opustile. Ja prva. Mislila sam kako će igračice Don Bosca nakon minusa od dva seta pasti u glavi ali to se nije dogodilo. Ali brzo smo se skupile i došle do pobjede i tri boda koja nam na početku prvenstva jako puno znače. Prvenstveno zbog nas igračica koje smo tu. Ne bih gledala i osvrtala se na to tko je otišao, a tko došao. Mi jesmo ostali bez Josipe Marković ali nam je došla Veronika Barić koja je puna iskustva. Mislim da stvarno dobro izgledamo jer trenirale smo jako naporno i jako smo se trudile da bi došle do ovog nivoa forme i igre koju smo prezentirale večeras. Klapa smo, igramo za naš grad i uživamo u tome”, podvukla je nakon utakmice libero Zadra Franka Volpi Kobal.

U idućem kolu odbojkašice Zadra na svom će terenu ugostiti drugu ekipu HAOK Mladost iz Zagreba.

REZULTAT OK Zadar – OK Don Bosco 3:1 (26:24, 25:19, 16:25, 25:17)