19 tra 2024
Ivo Radetić uoči sutrašnjeg gostovanja vaterpolista Zadra 1952 kod Galeba: “Bod bi bio fantastičan, a pobjeda bi nas odvela u neku novu dimenziju!”
Vodeni

Ivo Radetić uoči sutrašnjeg gostovanja vaterpolista Zadra 1952 kod Galeba: “Bod bi bio fantastičan, a pobjeda bi nas odvela u neku novu dimenziju!”

S pet uzastopnih poraza vaterpolisti Zadra 1952 putuju u subotu u Makarsku kod tamošnjeg Galeba na dvoboj 5. kola A- regionalne lige. Nije teško pretpostaviti kako nakon niske loših rezultata u zadarskom taboru i ne vlada pozitivna atmosfera. No, samo jedna pobjeda okrenula bi stvari za 180 stupnjeva.

Svjestan toga je i trener u klubu Ivo Radetić:

„Mi smo ove godine iznimno mlada ekipa i svaki nam bod, a kamoli pobjeda puno znači. I za samopouzdanje i za podizanje atmosfere unutar samih igrača. Kad imate neko određeno životno iskustvo onda znate da iza kiše dolazi sunce. No, kada ste mladi, kao što su to naši igrači, nekako sa strepnjom gledate na sve što se događa. Tako da bi bod u utakmici protiv Galeba bio fantastičan, a pobjeda bi nas odvela u neku novu dimenziju.“

A za pozitivan rezultat trebat će pokazati puno više negoli se pokazalo u prethodinih nekoliko utakmica.

Definitivno. Pristup samoj utakmici mora biti potpuno drukčiji. Moramo ući puno čvršće jer primijetili smo da nam se ove sezone ponavlja isti problem a to je propusnost u obrani i zatvaranje protivnikove kontre prije svega. Ako ta dva segmenta igre ne popravimo, uz onaj čvršći ulazak u susret, teško da se možemo nadati bilo kakvom dobrom rezultatu. Mi razgovaramo s našim igračima i tražimo uzroke lošijoj igri na početku sezone. No, moramo biti pošteni i reći kako smo ove sezone ostali bez dva važna igrača od lani koji su pokrivali desnu i lijevu vanjsku stranu. Nadali smo se da ćemo taj nedostatak moći pokriti iz vlastitih redova i da će naši dečki ove sezone pokazati jednu kvalitetu više. Oni je i pokazuju, međutim još uvijek to nije dovoljno za ovu razinu vaterpola u kojem se natječemo. I sama Liga je ove godine puno jača i kvalitetnija. To vidimo i na primjeru našeg sutrašnjeg protivnika koji za razliku od lani ima čak četiri nova igrača. To je sada jedan novi galeb u odnosu na prošlu sezonu. Danas tamo igraju dva super iskusna igrača Vukić i Popović tako da mi moramo biti totalno mobilizirani i jedan pravi pristup je jedino šo nas može odvesti ka željenom cilju“, zaključio je Radetić.

Utakmica u Makarskoj između vaterpolista Galeba i Zadra igra se u subotu 12. listopada od 20 sati.